Betétdíjas poharakkal kísérletezik a McDonald's

A gyorsétterem-lánc már a következő szabályváltoztatásra készül: Berlin és München környékén 10 helyen visszavihető poharakba is kérhetjük az üdítőt.

Szinte észre se vettük, de miután betiltották a használatukat, a műanyag szívószálak úgy eltűntek az éttermekből, mintha sosem lettek volna ott – és egyelőre az sem látszik, hogy a papírszívószál alkalmazása bármilyen gazdasági-logisztikai nehézséghez vezetett volna. Ma már a gyorskiszolgáló éttermekben sincs műanyag szívószál, a McDonald’s azonban már egy következő szabályváltozásra készül: egyes német éttermeiben betétdíjas poharakkal kísérletezik, írja a G7.hu.

Ahogy a Berliner Kurier írja, egyelőre tíz, Berlin és München környéki egységben tették elérhetővé a visszavihető poharakat, de ott sem kötelező jelleggel. A betétdíjat egy euróban (jelenleg 370 forintban) határozták meg, és a vendégek egyelőre kérhetik, hogy ilyenbe tegyék az italukat. A poharat egyelőre csak ezekbe a kijelölt éttermekbe lehet visszavinni, de ott a teljes egy eurót újra le lehet vásárolni.

A teszt az év végig tart, a vendégek értékelhetik a rendszer működését, és az eredményeket felhasználják az általános kiterjesztésnél. A tervek szerint Németországban 2022 végétől már mindenhol elérhetővé válik a betétdíjas pohár, ami annak fényében egyébként nem meglepő, hogy 2023-tól ezt a lehetőséget már kötelező lesz felajánlani mindenkinek.

Forrás: Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.