Betétdíjas poharakkal kísérletezik a McDonald's

A gyorsétterem-lánc már a következő szabályváltoztatásra készül: Berlin és München környékén 10 helyen visszavihető poharakba is kérhetjük az üdítőt.

Szinte észre se vettük, de miután betiltották a használatukat, a műanyag szívószálak úgy eltűntek az éttermekből, mintha sosem lettek volna ott – és egyelőre az sem látszik, hogy a papírszívószál alkalmazása bármilyen gazdasági-logisztikai nehézséghez vezetett volna. Ma már a gyorskiszolgáló éttermekben sincs műanyag szívószál, a McDonald’s azonban már egy következő szabályváltozásra készül: egyes német éttermeiben betétdíjas poharakkal kísérletezik, írja a G7.hu.

Ahogy a Berliner Kurier írja, egyelőre tíz, Berlin és München környéki egységben tették elérhetővé a visszavihető poharakat, de ott sem kötelező jelleggel. A betétdíjat egy euróban (jelenleg 370 forintban) határozták meg, és a vendégek egyelőre kérhetik, hogy ilyenbe tegyék az italukat. A poharat egyelőre csak ezekbe a kijelölt éttermekbe lehet visszavinni, de ott a teljes egy eurót újra le lehet vásárolni.

A teszt az év végig tart, a vendégek értékelhetik a rendszer működését, és az eredményeket felhasználják az általános kiterjesztésnél. A tervek szerint Németországban 2022 végétől már mindenhol elérhetővé válik a betétdíjas pohár, ami annak fényében egyébként nem meglepő, hogy 2023-tól ezt a lehetőséget már kötelező lesz felajánlani mindenkinek.

Forrás: Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.