Betiltotta a hivatal a topless-kávézót

Két éves huzavona után felsőruházat viselésére kötelezte a Maine állambeli (USA) Vassalboro elöljárósága a helyi kávézó felszolgálóit.

A bejáraton feliratok: "Belépés csak 18 éven felülieknek", Filmezni, fotózni, tapizni tilos!". Az biztos, hogy a Maine állambeli (USA) Vassalboroban két éve nyitott Grand View Topless Coffee Shop tulajdonosa, Donald Crabtree egyszerűen oldotta meg a munkaruha kérdését, felszolgálói a "felül semmi" kategóriába tartozó egyenruhában szervírozták a kávét a kedves vendégeknek.

Már a nyitás után támadások kereszttüzébe került a bátor vállalkozó, de a kisváros lakossága csekély empátiával, annál nagyobb felháborodással fogadta a nem mindennapi ötletet.

"Én csak egy kis örömöt akartam adni az embereknek, egy kis mosolyt csalni az arcukra, - mondta Donald Crabtree - és úgy vettem észre sikerült elérni ezt a célt."

Kétéves háborúskodás után a város vezetése engedve a lakosság nyomásának, felsőruházat viselésére kötelezte a Grand View Topless Coffee Shop alkalmazottait. Crabtree szerint rosszindulatú ellenlábasok keverték a háttérből a kártyákat, és egy alkalommal ismeretlen tettesek fel is gyújtották a kávézót (a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy az egyik alkalmazott barátja volt a tettes).

Steve Rogers, a Vassalboro-i baptista gyülekezet lelkésze örömét fejezte ki a döntés után. "Igazán utálom, ha egy vállalkozás eltűnik, de véleményem szerint városunknak nem ilyesfajta üzletekre van szüksége."

Az utolsó csepp a pohárban egy engedély nélkül kihelyezett munkaerőtoborzó felhívás volt, melyen Crabtree a következő szöveggel keresett alkalmazottat: "Cici felvétel" (Boobis wanted). A visszavonhatatlan döntés után a tulajdonos bejelentette, ha nem foglalkoztathatja tovább topless-felszolgálóit, bezárja az elhíresült kávézót. (forrás: Maine Today / Blikk, foto: Michael G. Seamans / Kennebec Journal)  


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.