Betiltotta a hivatal a topless-kávézót

Két éves huzavona után felsőruházat viselésére kötelezte a Maine állambeli (USA) Vassalboro elöljárósága a helyi kávézó felszolgálóit.

A bejáraton feliratok: "Belépés csak 18 éven felülieknek", Filmezni, fotózni, tapizni tilos!". Az biztos, hogy a Maine állambeli (USA) Vassalboroban két éve nyitott Grand View Topless Coffee Shop tulajdonosa, Donald Crabtree egyszerűen oldotta meg a munkaruha kérdését, felszolgálói a "felül semmi" kategóriába tartozó egyenruhában szervírozták a kávét a kedves vendégeknek.

Már a nyitás után támadások kereszttüzébe került a bátor vállalkozó, de a kisváros lakossága csekély empátiával, annál nagyobb felháborodással fogadta a nem mindennapi ötletet.

"Én csak egy kis örömöt akartam adni az embereknek, egy kis mosolyt csalni az arcukra, - mondta Donald Crabtree - és úgy vettem észre sikerült elérni ezt a célt."

Kétéves háborúskodás után a város vezetése engedve a lakosság nyomásának, felsőruházat viselésére kötelezte a Grand View Topless Coffee Shop alkalmazottait. Crabtree szerint rosszindulatú ellenlábasok keverték a háttérből a kártyákat, és egy alkalommal ismeretlen tettesek fel is gyújtották a kávézót (a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy az egyik alkalmazott barátja volt a tettes).

Steve Rogers, a Vassalboro-i baptista gyülekezet lelkésze örömét fejezte ki a döntés után. "Igazán utálom, ha egy vállalkozás eltűnik, de véleményem szerint városunknak nem ilyesfajta üzletekre van szüksége."

Az utolsó csepp a pohárban egy engedély nélkül kihelyezett munkaerőtoborzó felhívás volt, melyen Crabtree a következő szöveggel keresett alkalmazottat: "Cici felvétel" (Boobis wanted). A visszavonhatatlan döntés után a tulajdonos bejelentette, ha nem foglalkoztathatja tovább topless-felszolgálóit, bezárja az elhíresült kávézót. (forrás: Maine Today / Blikk, foto: Michael G. Seamans / Kennebec Journal)  


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.