Betiltotta a hivatal a topless-kávézót

Két éves huzavona után felsőruházat viselésére kötelezte a Maine állambeli (USA) Vassalboro elöljárósága a helyi kávézó felszolgálóit.

A bejáraton feliratok: "Belépés csak 18 éven felülieknek", Filmezni, fotózni, tapizni tilos!". Az biztos, hogy a Maine állambeli (USA) Vassalboroban két éve nyitott Grand View Topless Coffee Shop tulajdonosa, Donald Crabtree egyszerűen oldotta meg a munkaruha kérdését, felszolgálói a "felül semmi" kategóriába tartozó egyenruhában szervírozták a kávét a kedves vendégeknek.

Már a nyitás után támadások kereszttüzébe került a bátor vállalkozó, de a kisváros lakossága csekély empátiával, annál nagyobb felháborodással fogadta a nem mindennapi ötletet.

"Én csak egy kis örömöt akartam adni az embereknek, egy kis mosolyt csalni az arcukra, - mondta Donald Crabtree - és úgy vettem észre sikerült elérni ezt a célt."

Kétéves háborúskodás után a város vezetése engedve a lakosság nyomásának, felsőruházat viselésére kötelezte a Grand View Topless Coffee Shop alkalmazottait. Crabtree szerint rosszindulatú ellenlábasok keverték a háttérből a kártyákat, és egy alkalommal ismeretlen tettesek fel is gyújtották a kávézót (a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy az egyik alkalmazott barátja volt a tettes).

Steve Rogers, a Vassalboro-i baptista gyülekezet lelkésze örömét fejezte ki a döntés után. "Igazán utálom, ha egy vállalkozás eltűnik, de véleményem szerint városunknak nem ilyesfajta üzletekre van szüksége."

Az utolsó csepp a pohárban egy engedély nélkül kihelyezett munkaerőtoborzó felhívás volt, melyen Crabtree a következő szöveggel keresett alkalmazottat: "Cici felvétel" (Boobis wanted). A visszavonhatatlan döntés után a tulajdonos bejelentette, ha nem foglalkoztathatja tovább topless-felszolgálóit, bezárja az elhíresült kávézót. (forrás: Maine Today / Blikk, foto: Michael G. Seamans / Kennebec Journal)  


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.