Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát

Évekig Magyarországon működött a közép-kelet-európai régió egyetlen 2 Michelin-csillagos étterme,  hétvégén azonban búcsúzik az Onyx Műhely.

Hétvégén bezár az Onyx Műhely, mással próbálkozik az ország egykori vezető étterme, vette észre a letaglózó gasztrohírt a Forbes.hu nagyközönségi portál.

Az utolsó poszt / Forrás: Facebook, Onyx Műhelyí
Az utolsó poszt / Forrás: Facebook, Onyx Műhelyí

„2020 novemberében, a pandémia kellős közepén, 13 sikeres év után nekikezdtünk a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának. Az elmúlt három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak neveztük el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életünkbe. Rengeteg régi vendéggel találkoztunk és még több új arcot ismerhettünk meg tanulmányútjaink, eseményeink és vacsoráink alkalmával, de most búcsúzunk. Az ONYX elmúlt három évét az UTOLSÓ JÁRAT című eseményünkkel zárjuk le.”

- írta december végi Facebook-posztjában az Onyx Műhely. A csúcsgasztronómia magyar raongóinak kedvence meghirdette ugyanis az utolsó vacsoráját, amelyre január 7-én kerül sor.

A Vörösmarty téri Onyx Étterem a Gerbeaud Kávéház mellett működött egészen 2020 tavaszáig. Az étterem és cukrászda tulajdonosa és vezetője Niszkács Anna, korábban édesanyja, Pintér Katalin volt. Az üzemeltető Niszkács-család azzal a céllal nyitotta meg itt az Onyx éttermet 2007-ben, hogy a magyar csúcsgasztronómiát feltegye a nemzetközi térképre. Ez sikerült is, 2011-ben ez az étterem lett az első, amely egy magyar séffel, Széll Tamással szerzett Michelin-csillagot az országnak.

Arról, hogy pontosan mi lesz az esemény, illetve hogyan alakul majd az étterem jövője, egyelőre nem sokat tudni. Az azonban bizonyos, hogy lesz folytatás, hiszen az Onyx oldalára búcsúzásképpen ezt írták:

minden vég, valami újnak a kezdete…


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.