Bezárt ez a Balaton-felvidéki hangulatos kis étterem

Ha Nagyvázsony felől lekanyarodik Zánka irányába a Balaton-felvidék valamelyik pontjára, akkor mostantól ne álljon meg ennél a hangulatos családi kisvendéglőnél ebédre vagy vacsorára, mert bezárt. A következő posztot tették fel ezzel kapcsolatban közösségi oldalukra:

"Kedves Vendégeink, Barátaink!
Nem gondoltuk, hogy valaha is megszületik ez a poszt, de sajnos elfáradtunk. 18 év kemény munka, küzdelem, áldozat… Aki végig kísért utunkon, látta botladozásainkat, fejlődésünket. Sok barátságot, ismeretséget, vidám szép estéket köszönhetünk nektek. Igyekeztünk mindig a lehető legjobbat adni, hogy mindenki elégedetten álljon fel az asztaltól, jól lakottan. Visszalépni nem akarunk. Ahogy szokták mondani, a csúcson kell abbahagyni! Most azt tesszük. Inkább, mint, hogy a minőségből engedjünk.
 
 
Sajnos a mai helyzet a vendéglátásban tarthatatlan. Alul képzett szakemberek, ha egyáltalán képzettek, horror bérek, tetejébe az újabbnál újabb bürokrata szabályok bevezetése ellehetetleníti a munkánkat. Kitartottunk a Covid idején, felálltunk. A rezsi emelések sem tudtak minket eltaposni. De most, hogy jól képzett szakembereket nem találunk, nem tudjuk vállalni a minőségi vendéglátást. Azt amiért 18 évig dolgoztunk. Belefáradtunk a folytonos keresgélésbe, hogy kapjuk az ígéreteket, de nem jelennek meg, hogy télre eljönnek, aztán amikor már dolgozni kell elmennek, és mindig mi, a család oldjuk meg a hiányt. Reméljük nem véglegesen búcsúzunk, de amíg nem tudunk felállni egy minőségi csapattal, nem szeretnénk azt a jó véleményt lerombolni, amit hosszú évek alatt felépítettünk. ... Csak az éttermi vendéglátásunkat szüneteltetjük most egy időre, de vannak még további ötleteink, amiket meg is szeretnénk valósítani, így azokkal is hamarosan jelentkezünk: Zsóka Fogadója, Szentantalfa"
 
A vendégváróhely tulajdonosának hangsúlyos kérésére a következő információt még közzétesszük: mint fentebb is olvasható posztjukban, csak az éttermi szolgáltatásukat szüneteltetik, apartmanjaikba, szobáikba továbbra is várják vendégeiket, ahol finom reggelit is biztosítanak a hozzájuk érkezőknek.
 
 

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.