Bezárt ez a Balaton-felvidéki hangulatos kis étterem

Ha Nagyvázsony felől lekanyarodik Zánka irányába a Balaton-felvidék valamelyik pontjára, akkor mostantól ne álljon meg ennél a hangulatos családi kisvendéglőnél ebédre vagy vacsorára, mert bezárt. A következő posztot tették fel ezzel kapcsolatban közösségi oldalukra:

"Kedves Vendégeink, Barátaink!
Nem gondoltuk, hogy valaha is megszületik ez a poszt, de sajnos elfáradtunk. 18 év kemény munka, küzdelem, áldozat… Aki végig kísért utunkon, látta botladozásainkat, fejlődésünket. Sok barátságot, ismeretséget, vidám szép estéket köszönhetünk nektek. Igyekeztünk mindig a lehető legjobbat adni, hogy mindenki elégedetten álljon fel az asztaltól, jól lakottan. Visszalépni nem akarunk. Ahogy szokták mondani, a csúcson kell abbahagyni! Most azt tesszük. Inkább, mint, hogy a minőségből engedjünk.
 
 
Sajnos a mai helyzet a vendéglátásban tarthatatlan. Alul képzett szakemberek, ha egyáltalán képzettek, horror bérek, tetejébe az újabbnál újabb bürokrata szabályok bevezetése ellehetetleníti a munkánkat. Kitartottunk a Covid idején, felálltunk. A rezsi emelések sem tudtak minket eltaposni. De most, hogy jól képzett szakembereket nem találunk, nem tudjuk vállalni a minőségi vendéglátást. Azt amiért 18 évig dolgoztunk. Belefáradtunk a folytonos keresgélésbe, hogy kapjuk az ígéreteket, de nem jelennek meg, hogy télre eljönnek, aztán amikor már dolgozni kell elmennek, és mindig mi, a család oldjuk meg a hiányt. Reméljük nem véglegesen búcsúzunk, de amíg nem tudunk felállni egy minőségi csapattal, nem szeretnénk azt a jó véleményt lerombolni, amit hosszú évek alatt felépítettünk. ... Csak az éttermi vendéglátásunkat szüneteltetjük most egy időre, de vannak még további ötleteink, amiket meg is szeretnénk valósítani, így azokkal is hamarosan jelentkezünk: Zsóka Fogadója, Szentantalfa"
 
A vendégváróhely tulajdonosának hangsúlyos kérésére a következő információt még közzétesszük: mint fentebb is olvasható posztjukban, csak az éttermi szolgáltatásukat szüneteltetik, apartmanjaikba, szobáikba továbbra is várják vendégeiket, ahol finom reggelit is biztosítanak a hozzájuk érkezőknek.
 
 

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.