Bíró Dániel vezetésével megnyílt a ZAZIE Bistro & Bar

A MOL Campus földszintjén nyílt meg Dél-Buda legújabb bisztrója, ami lezserül kifinomult, szemtelenül tudatos és garantáltan feldobja majd a környék lakóit, valamint a környéken dolgozó több mint 10.000 irodista életét.

A Kopaszi-öböl az elmúlt években óriási változásokon ment keresztül: fejlődik egy új városnegyed, megépült Budapest legmagasabb épülete, az új lakók és cégek pedig már beköltöztek a vadonatúj épületekbe.

A ZAZIE ennek a negyednek a gasztroélmény-pontja, egy igazi törzshely szeretne lenni. Az itt dolgozók és a környéken lakó vendégek nem csupán jókat ehetnek vagy ihatnak majd, hanem otthon érezhetik magukat az ismerős arcok között, és közben élvezhetik az öböl egyedülálló hangulatát.

Az étterem gasztronómiai koncepcióját és a konyha irányítását egy fiatal séf, Biró Dániel, vette kezébe. A konyhafőnök nem egyedül, hanem a KisBíróban korábban már összeszokott csapatával érkezett. Dani Svájcban tanult, majd a londoni The Arts Clubban dolgozott Jean-Luc Mongodin keze alatt. Onnan Bécsbe vezetett az útja, ahol Konstantin Filippou két Michelin csillagos éttermében fejlesztette tovább tudását.

„ZAZIE olyan, mint egy mai fiatal. Reggel még álmodozó, kényelmes; napközben már pörgős, társasági, nagyszájú; este pedig lazán elegáns, pezsgő és szórakoztató. Nyitott az újdonságokra, kíváncsi, felfedező. Na, mi ilyen helyet csinálunk!” – fogalmazza meg a séf.

Az étterem választéka ennek megfelelően – az elviteles reggelitől, a villásreggelin át, a 40 perces üzleti ebédmenün keresztül a munka utáni italozásig – rengeteg sokszínű pillanatot kínál a vendégeknek. Étlapjuk összeállításánál különös figyelmet fordítottak az egészséges alapanyagok használatára: ezek a szendvicsek, saláták, édességek a nagyvárosi rohanásban is biztosítják a vendégek számára a jóllétet.

„A sokszínű reggeli kínálat kialakítása nekem is új volt, hiába van tapasztalatom a fine dining, a bisztró stílusú éttermek, illetve hotelben megtalálható éttermek világában. Szeretnénk azon néhány hely közé tartozni, akik valóban sok energiát, minőséget tesznek bele a reggeli ételekbe. Mindez nagyon emlékeztet a fiatalságomra, amikor édesapám, Bíró Lajos készítette otthon a fantasztikus szendvicseket. A ZAZIE szendvicsei részben ezt az őszinte, alapanyagközpontú skandináv vonalat követik, ami szintén közel áll hozzám. Az egész étterem koncepcióját a magaménak érzem, maximálisan én vagyok” – meséli a fiatal séf.

Dél-Buda legújabb, 130 férőhelyes étterme hétfőtől péntekig egész nap várja a vendégeket villásreggelire, business lunchra vagy à la carte vacsorára.

Forrás: ZAZIE


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.