A vendéglátó-ipari egység, a bérlő és az üzletház jogvitája miatt, zárva van. A Mammut biztonsági őrei nem engednek be senkit a kordonokkal körbezárt üzletbe; a vizet és az áramot lekapcsolták. A kávézó két munkatársa a mostoha körülmények ellenére már két hete nem hajlandó kijönni a helyiségből, mert így akarja "megóvni" a berendezést, az értékeket.
A II. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy az ipari és kereskedelmi csoport szakemberei reggel óta a helyszínen vannak. Balaton Balázs közölte: mivel egyedi hatósági ügyről van szó, nem adhat bővebb tájékoztatást.
Menyhért Mészáros László, a Promenád kávézó bérlőinek sajtótanácsadója csütörtöki tájékoztatóján úgy vélekedett: a Mammut vezetősége túlment az emberiesség határán, mert nem engedi meg, hogy étel és italt adjanak be az embereknek. Az üzletház vezetése egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. (MTI)
Birtokvédelmi eljárás folyik a Mammutban
Birtokvédelmi eljárást kezdett a II. kerület a Mammut bevásárlóközpont egyik kávézójának ügyében csütörtökön - adta hírül az MTI.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.