Bor- és Fröccsfesztivál a siófoki Nagystrandon és PLÁZS-on

Mindannyian szomorúak vagyunk, ha a nyár a végéhez közeledik. Siófokon azonban idén semmi okunk nem lesz a búslakodásra: a jubileumi év nyarának vidám hangulatú záróeseménye az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő Bor- és Fröccsfesztivál lesz.

A korábbi években augusztus elején Borpart és Fröccs Feszt néven tartott esemény megújult névvel, időponttal és helyszínnel jelentkezik: a Hajóállomás helyett idén a Nagystrandon és a fehérhomokos PLÁZS-on kap helyet.

 

A három nap alatt faházakban sorakoznak fel a legzamatosabb környékbeli borok, valamint helyi és országosan ismert fellépők teszik teljessé a balatoni esték hangulatát, miközben házról házra járva az italok mellett végigkóstolhatjuk a kitelepülő vendéglátók ételkülönlegességeit is.   

Az eseményt a több mint 140 éve működő siófoki Férfi Dalkör műsora nyitja meg pénteken, Egri Péter és a Mystery Gang után pedig Behumi Dóri, Frenk és Kiss Tibor énekel a Farkas Róbert vezette Budapest Bárral. 

A főnapon zenés tornára invitálják a közönséget, délután az elektronikus zenei alapokon nyugvó, modern popzenét játszó Belau érkezik, majd Demjén Ferenc koncertje zárja az estét.

Vasárnap a pop-rock-punk stílusban zenélő Extensive alapozza meg a hangulatot, végül Weisz Viktor nagykoncertjével ér véget a Siófok50 rendezvénysorozat nyárbúcsúztató fesztiválja.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/292623168167681/


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.