Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.

A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon június 2. és 6. között.

A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Idén június 2-6. között egy különleges, új rendezvénynek ad otthont: az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnepnek.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

 

„A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat” – mondja Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagja. 

Miklós Csaba szerint a koronavírus-járvány megváltoztatta a borfogyasztáshoz kapcsolódó szokásokat. „Sokkal több az online vásárlás, a turisták nehezebben mozdulnak ki vidékre. Jó lenne, ha az emberek újra bátrabban, szívesebben kirándulnának és járnának eseményekre. A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk” – vallja a móri borász, aki szintén ott lesz a Szabadság téri eseményen.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.