Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.

A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon június 2. és 6. között.

A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Idén június 2-6. között egy különleges, új rendezvénynek ad otthont: az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnepnek.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

 

„A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat” – mondja Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagja. 

Miklós Csaba szerint a koronavírus-járvány megváltoztatta a borfogyasztáshoz kapcsolódó szokásokat. „Sokkal több az online vásárlás, a turisták nehezebben mozdulnak ki vidékre. Jó lenne, ha az emberek újra bátrabban, szívesebben kirándulnának és járnának eseményekre. A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk” – vallja a móri borász, aki szintén ott lesz a Szabadság téri eseményen.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.