Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.

A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon június 2. és 6. között.

A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Idén június 2-6. között egy különleges, új rendezvénynek ad otthont: az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnepnek.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

 

„A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat” – mondja Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagja. 

Miklós Csaba szerint a koronavírus-járvány megváltoztatta a borfogyasztáshoz kapcsolódó szokásokat. „Sokkal több az online vásárlás, a turisták nehezebben mozdulnak ki vidékre. Jó lenne, ha az emberek újra bátrabban, szívesebben kirándulnának és járnának eseményekre. A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk” – vallja a móri borász, aki szintén ott lesz a Szabadság téri eseményen.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.