A Sterling Galéria Benedek Elek népmesegyűjtő, író 125. születésnapjára emlékezik a tárlattal. Abaffy Klára színes, matyómintás ékszereket, gyűrűt, kitűzőt készített.
"Gaál Gyöngyvér munkáin térbeli meseillusztrációként elevenedik meg például az Egyszer volt Budán kutyavásár vagy a Farkas és a három kismalac című mese. Huber Kinga apró állatokat, bogarakat, legyeket, molylepkéket alkotott, ezeket színezett szőrmékre tette, ott a munkák átalakulnak apró, rezegve mozgó dísszé. A kiállítás október 15-ig tart nyitva" - közölte a Sterling Galéria pénteken az MTI-vel.
Az Ezüstgaléria három művésze a bor és a szüret témájára készített ékszereket. Bartl Dóra nyakéke készítésekor a barrik hordók tölgyfáját is használta, amely őrzi a benne érlelt bor színét. Kecskés Orsolya munkáit nagyszülei szőlője, a pince, a kulcsai és a présház hangulata ihlette. Marosi László ékszer használati tárgyat, egy dugóhúzót készített, amelyet egy láncon, nyakban lehet hordani.
A kiállítást szombaton Segal Viktor sztárszakács nyitja meg, összekapcsolva a dizájnt a gasztronómiával - mondta Végh Zsófia, a galéria sajtóreferense. (MTI)
Bor ihlette kortárs ékszerek tárlata
A magyar népmese által ihletett munkáit állítja ki Abaffy Klára, Gaál Gyöngyvér és Huber Kinga kortárs ékszertervező a Sterling Galériában Színes mesék, mesés színek címmel, míg az Ezüstgaléria művészei, Bartl Dóra, Kecskés Orsolya és Marosi László a bor és a szüret témakörére készítettek ékszereket. Mindkét tárlatot a Design Hét keretében rendezik - adta hírül az MTI.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.