Borárverés Krasznahorka várának felújításáért

(MTI) - Krasznahorka márciusban leégett várának felújításáért szervez borárverést szerda este Budapesten a Pannónia Női Borrend.

A 13. századi szlovákiai vár március 10-én szenvedett komoly károkat: a két tizenéves figyelmetlensége miatt kitört tűzben leégett a teljes tetőszerkezet, megsérült a várfal egy része, és számos műkincs is elpusztult; a kár 8 millió euróra tehető. A vár helyreállításáért azóta több jótékonysági rendezvényt és gyűjtést szerveztek.
A Pannónia Női Borrend borárveréssel csatlakozik a kezdeményezéshez. Mint Keményné Koncz Ildikó, a borrend elnöke szerdán az MTI-nek elmondta, a Vörösmarty téri irodaházba meghirdetett aukción fellép Csömör Szlovák Önkormányzatának Furmicska gyermek néptánccsoportja, Csézy, Berecz András mesemondó és Lovász Irén népdalénekes, de a programban helyet kapott egy borvacsora is.
Az aukción szereplő borok összkikiáltási értéke 1,5 millió forint; a legértékesebb tételt, egy 250 ezer forintról induló 1956-os tokaji aszúesszenciát az est műsorvezetője, Borbás Marcsi ajánlotta fel.
Egyetlen palack készült Gál Lajos 2006-os Szóláti cuvée-jéből, amely Balla Géza 1995-ös cabernet sauvignonjával és 2000-es kadarkájával együtt 150 ezer forintos kikiáltási áron szerepel, de olyan különlegességek is elérhetők lesznek, mint Gere Attila 2006-os Kopár cuvée-jének imperiál, azaz 6 literes palackos kiszerelése vagy Bock József szintén 2006-os Capellája magnum palackban.
Keményné Koncz Ildikó felhívta a figyelmet a 2013. február 28-ig bármely mobilszámról hívható adományvonalra, amelyen a 13600-as hívószám után az 59-es kódot beütve 250 forinttal lehet támogatni a történelmi vár felújítását. A rekonstrukció adományszámlájára, a 12001008-00115061-00300003 számlára készpénzt is utalhatnak a segíteni szándékozók.


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.