#borozzotthon: a Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt kampánya

A Laposa Birtok csomagjának megvásárlásával a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatjuk – kartononként 2000 forinttal.

"Az elmúlt hetekben megtanultuk, hogy a koronavírust komolyan kell venni. Felelősen viselkedni, otthon maradni, minimálisat érintkezni. A Laposa Birtok #borozzotthon kezdeményezése is ezért indult el: a kampányban kedvezményes csomag ajánlatokat lehet rendelni otthoni kiszállítással, a birtok borásza, Laposa Zsófi pedig rendszeresen tart online kóstolókat, szőlész-borász „kanapé-kurzusokat”. A pincészet már többször együttműködött a Magyar Vöröskereszttel, most is úgy döntöttek, igyekeznek segíteni a Vöröskereszt koronavírus elleni harcában" - írja a borászat.

A Magyar Vöröskereszt kiemelt fontosságú tevékenységet végez a koronavírus elleni harcban: a folyamatos tájékoztatás mellett hivatásos dolgozók és önkéntesek segítenek a leterhelt kórházaknak, közösségeknek. Védőeszközöket és fertőtlenítőszereket szereznek be, felszereléseket biztosítanak a járvány elleni harchoz, pszicho-szociális segítséget nyújtanak. Emellett gyűjtenek, például azért, hogy anyagilag támogassák a fokozott terhelés alatt álló szociális ellátást. Az online felületen beérkezett adományokat elsősorban Magyarországon használják fel.

A csomag tartalma, melyet egyenesen Badacsonyból, ingyenesen szállítanak házhoz, védőruhában:

• Laposa Friss

• Laposa Illatos

• Laposa Rosé

• Laposa KőKövön Furmint

• Laposa Istenmeredekje Kéknyelű

• Laposa Aranydomb Juhfark

+ ajándék kulcstartó

Ára: 23 400 HUF, ingyenes szállítás, ebből 2 000 forintot juttatnak kartononként a Magyar Vöröskeresztnek a koronavírus elleni védekezésre.

 

Forrás: doingGood


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.