#borozzotthon: a Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt kampánya

A Laposa Birtok csomagjának megvásárlásával a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatjuk – kartononként 2000 forinttal.

"Az elmúlt hetekben megtanultuk, hogy a koronavírust komolyan kell venni. Felelősen viselkedni, otthon maradni, minimálisat érintkezni. A Laposa Birtok #borozzotthon kezdeményezése is ezért indult el: a kampányban kedvezményes csomag ajánlatokat lehet rendelni otthoni kiszállítással, a birtok borásza, Laposa Zsófi pedig rendszeresen tart online kóstolókat, szőlész-borász „kanapé-kurzusokat”. A pincészet már többször együttműködött a Magyar Vöröskereszttel, most is úgy döntöttek, igyekeznek segíteni a Vöröskereszt koronavírus elleni harcában" - írja a borászat.

A Magyar Vöröskereszt kiemelt fontosságú tevékenységet végez a koronavírus elleni harcban: a folyamatos tájékoztatás mellett hivatásos dolgozók és önkéntesek segítenek a leterhelt kórházaknak, közösségeknek. Védőeszközöket és fertőtlenítőszereket szereznek be, felszereléseket biztosítanak a járvány elleni harchoz, pszicho-szociális segítséget nyújtanak. Emellett gyűjtenek, például azért, hogy anyagilag támogassák a fokozott terhelés alatt álló szociális ellátást. Az online felületen beérkezett adományokat elsősorban Magyarországon használják fel.

A csomag tartalma, melyet egyenesen Badacsonyból, ingyenesen szállítanak házhoz, védőruhában:

• Laposa Friss

• Laposa Illatos

• Laposa Rosé

• Laposa KőKövön Furmint

• Laposa Istenmeredekje Kéknyelű

• Laposa Aranydomb Juhfark

+ ajándék kulcstartó

Ára: 23 400 HUF, ingyenes szállítás, ebből 2 000 forintot juttatnak kartononként a Magyar Vöröskeresztnek a koronavírus elleni védekezésre.

 

Forrás: doingGood


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.