Az üdvözlő falat házikenyér fűszervajjal és házi húspástétommal, amihez 2007-es száraz muskotályt javasolnak. Utána libamáj-trüffel variációk következnek mazsolás kaláccsal, hagymalekvárral és 2005-ös Szellő Cuvée-vel. A főétel harcsahússal töltött nyári káposzta tejfölös árpagyöngy-rizottóval és száraz Furmint Krakóval 2006-ból, valamint borjúsült „babéros” mártásban, velős burgonyagombóccal és párolt zöldségekkel. Italajánlat: 2005-ös félédes Dialóg Cuvée. Az ételsort borhabbal készült kalácsfelfújt és posírozott körtés érlelt camembert zárja. Előbbihez 2006-os édes muskotályt, utóbbihoz pedig 1999-es hatputtonyos aszút kínálnak.
Borvacsorák a Szirmay-kúriában
Baranczó Attila séf állította össze azt a különleges ételsort, amellyel a Szirmay-kúria várja vendégeit a 2008. évi Zemplén Fesztivál keretében. Az ételekhez illő borokat Wille-Baumkauff Márta asszony mutatja be.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken
A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között
A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán
Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek
Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások
A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten
Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász
Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.