A győztes a korábbi elsőtől, a svéd Andreas Larssontól nyerte el a koronát. Larsson 2007 óta viselte a címet. A döntőben Basset legyőzte a francia David Biraud-t és a svéd Paolo Bassót. A versenyen 48 ország 51 pincemestere indult.Gerard Basset 1992-ben vett részt első alkalommal a megmérettetésen, és az elmúlt öt verseny során mindannyiszor a döntőbe került. A sommelier-elit európai hegemóniáját idén is csak egyetlen japán versenyző törte meg a fináléban.A versengés az első kellemes esemény a chilei borágazatban a február 27-i földrengés óta, amely 486 halálos áldozatot követelt, és mintegy 30 milliárd dolláros kárt okozott az országban, valamint rendkívüli pusztítást végzett az ország borgazdaságaiban is.A dél-amerikai ország 2008-ban a világ kilencedik, az amerikai kontinens második legnagyobb bortermelő országa volt, de a borexport tekintetében ötödik volt a világranglistán. A természeti csapás következtében azonban előreláthatóan 12,5 százalékkal kevesebb lesz az idei termés, mint 2009-ben.
Brit a világ legjobb sommelier-je
Az angol Gerard Bassetet választották a világ legjobb sommelier-jévé az éttermi bormesterek világversenyén Chilében - adta hírül a Puk.hu.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.