Brit a világ legjobb sommelier-je

Az angol Gerard Bassetet választották a világ legjobb sommelier-jévé az éttermi bormesterek világversenyén Chilében - adta hírül a Puk.hu.

A győztes a korábbi elsőtől, a svéd Andreas Larssontól nyerte el a koronát. Larsson 2007 óta viselte a címet. A döntőben Basset legyőzte a francia David Biraud-t és a svéd Paolo Bassót. A versenyen 48 ország 51 pincemestere indult.Gerard Basset 1992-ben vett részt első alkalommal a megmérettetésen, és az elmúlt öt verseny során mindannyiszor a döntőbe került. A sommelier-elit európai hegemóniáját idén is csak egyetlen japán versenyző törte meg a fináléban.A versengés az első kellemes esemény a chilei borágazatban a február 27-i földrengés óta, amely 486 halálos áldozatot követelt, és mintegy 30 milliárd dolláros kárt okozott az országban, valamint rendkívüli pusztítást végzett az ország borgazdaságaiban is.A dél-amerikai ország 2008-ban a világ kilencedik, az amerikai kontinens második legnagyobb bortermelő országa volt, de a borexport tekintetében ötödik volt a világranglistán. A természeti csapás következtében azonban előreláthatóan 12,5 százalékkal kevesebb lesz az idei termés, mint 2009-ben.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.