Brit éttermek karácsonyi akciója a hajléktalanok támogatására

A StreetSmart nevű angliai szervezet az idén tizenegyedik alaklommal szervezi meg a hajléktalanok támogatására irányuló akcióját, melyben ezúttal is 600 étterem partnerségére számítanak.

Közzétette ez évi felhívását a StreetSmart, melyben ismételten arra kérik a briteket, adományaikkal támogassák a lakóhelyükön élő hajléktalanok téli ellátását. Az akció, csakúgy, mint a korábbi években, ezúttal is az éttermeken keresztül zajlik majd, és a szervezők remélik, hogy az részt vevő mintegy 600 vendéglő látogatói a korábbi évekhez hasonlóan szívesen járulnak hozzá egy jelképes, 1 fontos adománnyal a kitűzött cél eléréséhez. Az adomány nem kötelező, tehát nem kerül automatikusan a számla végösszegéhez, de az étteremtulajdonosok kérésére a tavalyi évben is csaknem félmillió fonttal gyarapodott a hajléktalanok ellátására fordítható kassza tartama. Az akcióban legutóbb olyan neves éttermek vállaltak részt, mit az Arbutus, a Le Café Anglais, vagy a Nobu London. A StreetSmart immáron a mi karácsonyunknak is részévé vált – mondta Gordon Ramsay, akinek étterme, a Maze elsőként állt az akció pártjára, és a leghatékonyabb adománygyűjtők egyikeként jegyzik a sorban. – Hatalmas lehetőség, hogy tolakodás nélkül ösztönözhessük vendégeinket arra, hogy egy számukra szinte jelentéktelen gesztussal a megfelelő időben a megfelelő segítséget nyújthassák. A december végéig zajló kampány bevételéből a StreetSmart kilencvenöt, hajléktalanokat ellátó intézményt támogat, az összeg elosztásakor figyelembe veszik azt is, hogy az adott étterem vendégei által gyűjtött adományok a közeli környék hajléktalanjainak életminőség javítását tegyék lehetővé.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.