Közzétette ez évi felhívását a StreetSmart, melyben ismételten arra kérik a briteket, adományaikkal támogassák a lakóhelyükön élő hajléktalanok téli ellátását.
Az akció, csakúgy, mint a korábbi években, ezúttal is az éttermeken keresztül zajlik majd, és a szervezők remélik, hogy az részt vevő mintegy 600 vendéglő látogatói a korábbi évekhez hasonlóan szívesen járulnak hozzá egy jelképes, 1 fontos adománnyal a kitűzött cél eléréséhez.
Az adomány nem kötelező, tehát nem kerül automatikusan a számla végösszegéhez, de az étteremtulajdonosok kérésére a tavalyi évben is csaknem félmillió fonttal gyarapodott a hajléktalanok ellátására fordítható kassza tartama. Az akcióban legutóbb olyan neves éttermek vállaltak részt, mit az Arbutus, a Le Café Anglais, vagy a Nobu London.
A StreetSmart immáron a mi karácsonyunknak is részévé vált – mondta Gordon Ramsay, akinek étterme, a Maze elsőként állt az akció pártjára, és a leghatékonyabb adománygyűjtők egyikeként jegyzik a sorban. – Hatalmas lehetőség, hogy tolakodás nélkül ösztönözhessük vendégeinket arra, hogy egy számukra szinte jelentéktelen gesztussal a megfelelő időben a megfelelő segítséget nyújthassák.
A december végéig zajló kampány bevételéből a StreetSmart kilencvenöt, hajléktalanokat ellátó intézményt támogat, az összeg elosztásakor figyelembe veszik azt is, hogy az adott étterem vendégei által gyűjtött adományok a közeli környék hajléktalanjainak életminőség javítását tegyék lehetővé.
Brit éttermek karácsonyi akciója a hajléktalanok támogatására
A StreetSmart nevű angliai szervezet az idén tizenegyedik alaklommal szervezi meg a hajléktalanok támogatására irányuló akcióját, melyben ezúttal is 600 étterem partnerségére számítanak.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.