Közzétette ez évi felhívását a StreetSmart, melyben ismételten arra kérik a briteket, adományaikkal támogassák a lakóhelyükön élő hajléktalanok téli ellátását.
Az akció, csakúgy, mint a korábbi években, ezúttal is az éttermeken keresztül zajlik majd, és a szervezők remélik, hogy az részt vevő mintegy 600 vendéglő látogatói a korábbi évekhez hasonlóan szívesen járulnak hozzá egy jelképes, 1 fontos adománnyal a kitűzött cél eléréséhez.
Az adomány nem kötelező, tehát nem kerül automatikusan a számla végösszegéhez, de az étteremtulajdonosok kérésére a tavalyi évben is csaknem félmillió fonttal gyarapodott a hajléktalanok ellátására fordítható kassza tartama. Az akcióban legutóbb olyan neves éttermek vállaltak részt, mit az Arbutus, a Le Café Anglais, vagy a Nobu London.
A StreetSmart immáron a mi karácsonyunknak is részévé vált – mondta Gordon Ramsay, akinek étterme, a Maze elsőként állt az akció pártjára, és a leghatékonyabb adománygyűjtők egyikeként jegyzik a sorban. – Hatalmas lehetőség, hogy tolakodás nélkül ösztönözhessük vendégeinket arra, hogy egy számukra szinte jelentéktelen gesztussal a megfelelő időben a megfelelő segítséget nyújthassák.
A december végéig zajló kampány bevételéből a StreetSmart kilencvenöt, hajléktalanokat ellátó intézményt támogat, az összeg elosztásakor figyelembe veszik azt is, hogy az adott étterem vendégei által gyűjtött adományok a közeli környék hajléktalanjainak életminőség javítását tegyék lehetővé.
Brit éttermek karácsonyi akciója a hajléktalanok támogatására
A StreetSmart nevű angliai szervezet az idén tizenegyedik alaklommal szervezi meg a hajléktalanok támogatására irányuló akcióját, melyben ezúttal is 600 étterem partnerségére számítanak.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.