A bizottság olyan szabályozás megalkotását tervezi, amely teljes dohányzási tilalmat vezetne be a munkahelyeken – mondta a Wirtschaftswoche című lapnak Vladimir Spidla, a munka- és szociális ügyekért felelős EU-biztos. Egy ilyenfajta szabályozás azt jelentené, hogy az éttermekben és diszkókban sem lenne szabad dohányozni, és még az elkülönített helyiségek kialakítása vagy a dohányzóklubok létrehozása sem lenne megoldás. A lap szerint a biztos már 2009-ben elő fog terjeszteni egy ilyen tartalmú törvényjavaslatot. Ha ezt az Európai Parlament elfogadja, akkor a tagországoknak is kötelező lesz bevezetniük. (www.ahgz.de)
Brüsszel szigorítaná a dohányzási tilalmat
Az Európai Bizottság nem elégedett azokkal a törvényekkel, amelyekkel a nemdohányzókat védik az EU tagállamaiban.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma.

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról
A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.