Burger csak saját felelősségre

Olyan csípősre készítettek el egy hamburgert, hogy fogyasztása előtt a vendégnek nyilatkoznia kell, hogy elmúlt 18 éves és csak saját felelősségre harap bele a méregerős ételbe - adta hírül a Webbulvár.

Az emberek kisebb része bírja és még kevesebb szereti a csípős ételeket, sőt, legtöbben már az enyhe égető érzésre félretolják az ételt. Ám vannak, akik nem érik be a jól megpaprikázott falatokkal, és a chilievő versenyen is úgy ropogtatják a tömény nyelvzsibbasztót, mint más a sós mogyorót.

Nekik kedveskedett egy bristoli falatozó, ahol egy olyan iszonyatosan csípős hamburgert készítettek el, amelynek fogyasztása közben a vendéget kötelezik a gumikesztyű viselésére, valamint addig ki sem rakják elé az extrém menüt, amíg alá nem ír egy nyilatkozatot, hogy elmúlt 18 éves, és minden felelősséget vállal, ha bármi baj történne a sokak számára már méregként ható hamburger miatt.

Az Atomic Burger nevezetű étteremben a világ két legerősebb chillijét használják a szószhoz alapként: a Scotch Bonnet és a Naga Bhut Jolokia, vagy más néven Ghost Chlili néven ismert veszedelmeket. A csípős ízhez használt Scoville-skála szerint ez utóbbi 1 milliós értékkel bír, összehasonlításképp egy átlagos magyar zöldpaprika legfeljebb ezer, az erősen csípős magyar paprikák 2500, a nálunk is egyre kedveltebb jalapeno vagy egy igazán jó tabasco-szósz pedig maximum 8000 egységnyi csípősséget tartalmaz - na ezt szorozzák fel 125-tel!

Nemcsak ízében, hanem mennyiségében is erős a hamburger: egyetlen szendvicsben három szelet, egyenként fél kilós marhahús-pogácsa és összesen fél kiló sajt van, közrefogva két vastag pizzatésztával. A mellé feltálalt krumplitól egyébként hiába is várna bárki enyhülést: az is bőven át van itatva chiliporral. Mindezért a vendégnek 25 fontot, azaz mintegy 8600 forintot kell fizetnie, de megéri próbálkozni: aki le tudja gyűrni a tüzes veszedelmet, az felkerül az étterem TOP 100 Hírességek Falára, valamint egy Atomic Fallout-póló boldog és büszke tulajdonosává válik. (forrás: ma.hu)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.