Burger csak saját felelősségre

Olyan csípősre készítettek el egy hamburgert, hogy fogyasztása előtt a vendégnek nyilatkoznia kell, hogy elmúlt 18 éves és csak saját felelősségre harap bele a méregerős ételbe - adta hírül a Webbulvár.

Az emberek kisebb része bírja és még kevesebb szereti a csípős ételeket, sőt, legtöbben már az enyhe égető érzésre félretolják az ételt. Ám vannak, akik nem érik be a jól megpaprikázott falatokkal, és a chilievő versenyen is úgy ropogtatják a tömény nyelvzsibbasztót, mint más a sós mogyorót.

Nekik kedveskedett egy bristoli falatozó, ahol egy olyan iszonyatosan csípős hamburgert készítettek el, amelynek fogyasztása közben a vendéget kötelezik a gumikesztyű viselésére, valamint addig ki sem rakják elé az extrém menüt, amíg alá nem ír egy nyilatkozatot, hogy elmúlt 18 éves, és minden felelősséget vállal, ha bármi baj történne a sokak számára már méregként ható hamburger miatt.

Az Atomic Burger nevezetű étteremben a világ két legerősebb chillijét használják a szószhoz alapként: a Scotch Bonnet és a Naga Bhut Jolokia, vagy más néven Ghost Chlili néven ismert veszedelmeket. A csípős ízhez használt Scoville-skála szerint ez utóbbi 1 milliós értékkel bír, összehasonlításképp egy átlagos magyar zöldpaprika legfeljebb ezer, az erősen csípős magyar paprikák 2500, a nálunk is egyre kedveltebb jalapeno vagy egy igazán jó tabasco-szósz pedig maximum 8000 egységnyi csípősséget tartalmaz - na ezt szorozzák fel 125-tel!

Nemcsak ízében, hanem mennyiségében is erős a hamburger: egyetlen szendvicsben három szelet, egyenként fél kilós marhahús-pogácsa és összesen fél kiló sajt van, közrefogva két vastag pizzatésztával. A mellé feltálalt krumplitól egyébként hiába is várna bárki enyhülést: az is bőven át van itatva chiliporral. Mindezért a vendégnek 25 fontot, azaz mintegy 8600 forintot kell fizetnie, de megéri próbálkozni: aki le tudja gyűrni a tüzes veszedelmet, az felkerül az étterem TOP 100 Hírességek Falára, valamint egy Atomic Fallout-póló boldog és büszke tulajdonosává válik. (forrás: ma.hu)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.