Burger csak saját felelősségre

Olyan csípősre készítettek el egy hamburgert, hogy fogyasztása előtt a vendégnek nyilatkoznia kell, hogy elmúlt 18 éves és csak saját felelősségre harap bele a méregerős ételbe - adta hírül a Webbulvár.

Az emberek kisebb része bírja és még kevesebb szereti a csípős ételeket, sőt, legtöbben már az enyhe égető érzésre félretolják az ételt. Ám vannak, akik nem érik be a jól megpaprikázott falatokkal, és a chilievő versenyen is úgy ropogtatják a tömény nyelvzsibbasztót, mint más a sós mogyorót.

Nekik kedveskedett egy bristoli falatozó, ahol egy olyan iszonyatosan csípős hamburgert készítettek el, amelynek fogyasztása közben a vendéget kötelezik a gumikesztyű viselésére, valamint addig ki sem rakják elé az extrém menüt, amíg alá nem ír egy nyilatkozatot, hogy elmúlt 18 éves, és minden felelősséget vállal, ha bármi baj történne a sokak számára már méregként ható hamburger miatt.

Az Atomic Burger nevezetű étteremben a világ két legerősebb chillijét használják a szószhoz alapként: a Scotch Bonnet és a Naga Bhut Jolokia, vagy más néven Ghost Chlili néven ismert veszedelmeket. A csípős ízhez használt Scoville-skála szerint ez utóbbi 1 milliós értékkel bír, összehasonlításképp egy átlagos magyar zöldpaprika legfeljebb ezer, az erősen csípős magyar paprikák 2500, a nálunk is egyre kedveltebb jalapeno vagy egy igazán jó tabasco-szósz pedig maximum 8000 egységnyi csípősséget tartalmaz - na ezt szorozzák fel 125-tel!

Nemcsak ízében, hanem mennyiségében is erős a hamburger: egyetlen szendvicsben három szelet, egyenként fél kilós marhahús-pogácsa és összesen fél kiló sajt van, közrefogva két vastag pizzatésztával. A mellé feltálalt krumplitól egyébként hiába is várna bárki enyhülést: az is bőven át van itatva chiliporral. Mindezért a vendégnek 25 fontot, azaz mintegy 8600 forintot kell fizetnie, de megéri próbálkozni: aki le tudja gyűrni a tüzes veszedelmet, az felkerül az étterem TOP 100 Hírességek Falára, valamint egy Atomic Fallout-póló boldog és büszke tulajdonosává válik. (forrás: ma.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.