Az észak-angliai szálloda séfje, Marc Guibert azt mondja: az ötletet a Faberge tojás adta, ez inspirálta a méregdrága desszertet, ami csak a legjobb, luxusminőségű csokoládékból készül. A több fajta csokoládén kívül azonban van más összetevője is a desszertnek, például arany, 2 karátos gyémánt, és tesznek bele pezsgőzselét és pezsgőkaviárt is. A Guinnes Rekordok Könyvébe viszont egyelőre nem kerülhetnek be, ehhez az kell, hogy legyen olyan ember, aki ezt meg is rendeli az étlapról, és ki is fizeti. Amíg ez nem történik meg, addig a hivatalos csúcstartó továbbra is egy new yorki étterem lesz, a Serendipity 3, amely a 28 különféle csokoládéból álló desszertjét jóval olcsóbban, 25 ezer dollárért, azaz nagyjából 5,5 millió forinért árulja. (TV2)
Desszert 7 és fél millióért
Elkészítette brit étterem a világ legdrágább desszertjét, ami 22 ezer angol fontba, átszámítva nagyjából 7,5 millió forintba kerül majd, már ha egyáltalán lesz valaki, aki megrendeli - adta hírül a TV2.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.