A Budapesten tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Royalsekt termékét emellett az a megtiszteltetés is érte a 24 ország 554 pezsgőjét felvonultató versenyen, hogy a legjobb 10 pezsgő közé is beválasztotta a szakmai zsűri. A legfinomabbak közé a magyar mellett francia, argentin, spanyol és olasz pezsgő került.
"Három éve vettük meg az izsáki pezsgőgyárat, az azóta eltelt időszakban megtízszereződött az eladásunk" - mondta Ungor Erik vezérigazgató, aki arról is beszámolt, hogy ezzel a muskotályos fajtával már tavaly is indultak a versenyen, akkor ezüstérmes lett, most pedig rozé pezsgővel is képviseltették magukat, amely szintén ezüstéremmel "mutatkozott be".
A számos más terméket, így üdítő- és energiaitalokat is gyártó cég vezetői szerint a siker kulcsa, hogy a hagyományt ötvözték a korszerűséggel, ugyanis "a Royalsekt száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként száz százalékban magyar alapanyag felhasználásával a több évszázados izsáki szőlő- és borkultúra hagyományaira támaszkodva érte el ezt a sikert".
Ungor Erik elmondta, hogy három éve 90 embernek adtak munkát, jelenleg már 300-nak. A jövőbeni tervekkel és fejlesztésekkel kapcsolatban pedig megjegyezte, ha jogszabályi szinten jövő évben tisztázódik a hungarikum fogalma, akkor szeretnék, ha bekerülne ebbe a muskotályos pezsgőjük, továbbá nemrég megvették az izsáki Biczó csárdát, amellyel bővítik a gyárat. Hozzátette, az eddig meglévő ötféle - édes, extra száraz, vörös, rozé és muskotályos - pezsgőből álló Szent István márkanév alatt futó termékcsalád egy hatodik taggal, az extra száraz nyerspezsgővel bővül. (MTI)
Díjnyertes magyar pezsgő a világ legnagyobb pezsgőversenyén
(MTI) - A Szent István muskotályos pezsgő aranyérmes lett a világ legnagyobb pezsgőversenyén, a Franciaországban 9. alkalommal megrendezett Effervescents du Monde nevű versenyen.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.