Dizájnos poharak a Coca-Cola automatáiban

Lezárult „Az én kávém, a mi bolygónk” pályázat, amit a Coca-Cola HBC Magyarország a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel hirdetett meg. 

A pályázat nyerteseinek alkotásai kerülnek majd azokra a 100 százalékban újrahasznosítható papírpoharakra, amelyek 2022 első felében fokozatosan leváltják az egyszerhasználatos műanyagpoharakat a vállalat melegital-automatáiban. Így országszerte több mint 1000 melegital-automatából, fogyasztói tudatosságot támogató dizájnnal ellátott, teljes egészében újrahasznosítható papírpohárban kapható majd a tea, kávé vagy épp a forró csokoládé.

A fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozzák 

Az italgyártó vállalat azt szeretné, ha a fogyasztókhoz eljutna a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság fontosságának üzenete, így segítve a papírpoharak szelektív hulladékgyűjtését és újrahasznosítását, hogy a csomagolás az elsődleges felhasználást követően is a körforgás része maradhasson. Az új papírpoharak dizájnját a MOME-val közösen meghirdetett pályázaton az egyetem hallgatói tervezhették meg.

A beérkezett pályaműveket előzetes beszélgetések és mentorálási alkalmak után november 5-én értékelte a zsűri: Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország Közösségi és Ügyfél Partnerségi vezetője, Horváth Sándor, a Coca-Cola HBC Magyarország At Work vezetője, Vargha Balázs, a MOME Média Intézetének igazgatója és Matheidesz Réka, a MOME Pályázati Irodájának vezetője, valamint Gulyás Lídia social media specialista, illusztrátor. 

Három nyertest hirdettek 

A 10 shortlistes alkotással minden pályázó egyedi stílusban közelítette meg a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témakörét: többen játékosan, akár humorral, mások interakcióra sarkalló grafikai megoldásokkal érkeztek. A szakmai zsűri a pályázatok magas színvonala miatt végül három fődíjast hirdetett – mindhárom hallgató alkotásai láthatóak lesznek jövő évtől a papírpoharakon. 


Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága

Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága 

Az esemény fénypontja idén is a három kategóriában - személy, vendéglátóhely és szervezet - adományozott Fenntartható Gasztronómia Díjak átadása lesz.
Jön a Gourmet Fesztivál

Jön a Gourmet Fesztivál 

Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogását kóstolhatjuk végig.
TGI Fridays-ból Ribster lesz

TGI Fridays-ból Ribster lesz 

Az étterem új neve legkeresettebb ételükről az amerikai típusú Baby Back Ribs-ről kapta nevét.
Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban 

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.
Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.