Dizájnos poharak a Coca-Cola automatáiban

Lezárult „Az én kávém, a mi bolygónk” pályázat, amit a Coca-Cola HBC Magyarország a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel hirdetett meg. 

A pályázat nyerteseinek alkotásai kerülnek majd azokra a 100 százalékban újrahasznosítható papírpoharakra, amelyek 2022 első felében fokozatosan leváltják az egyszerhasználatos műanyagpoharakat a vállalat melegital-automatáiban. Így országszerte több mint 1000 melegital-automatából, fogyasztói tudatosságot támogató dizájnnal ellátott, teljes egészében újrahasznosítható papírpohárban kapható majd a tea, kávé vagy épp a forró csokoládé.

A fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozzák 

Az italgyártó vállalat azt szeretné, ha a fogyasztókhoz eljutna a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság fontosságának üzenete, így segítve a papírpoharak szelektív hulladékgyűjtését és újrahasznosítását, hogy a csomagolás az elsődleges felhasználást követően is a körforgás része maradhasson. Az új papírpoharak dizájnját a MOME-val közösen meghirdetett pályázaton az egyetem hallgatói tervezhették meg.

A beérkezett pályaműveket előzetes beszélgetések és mentorálási alkalmak után november 5-én értékelte a zsűri: Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország Közösségi és Ügyfél Partnerségi vezetője, Horváth Sándor, a Coca-Cola HBC Magyarország At Work vezetője, Vargha Balázs, a MOME Média Intézetének igazgatója és Matheidesz Réka, a MOME Pályázati Irodájának vezetője, valamint Gulyás Lídia social media specialista, illusztrátor. 

Három nyertest hirdettek 

A 10 shortlistes alkotással minden pályázó egyedi stílusban közelítette meg a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témakörét: többen játékosan, akár humorral, mások interakcióra sarkalló grafikai megoldásokkal érkeztek. A szakmai zsűri a pályázatok magas színvonala miatt végül három fődíjast hirdetett – mindhárom hallgató alkotásai láthatóak lesznek jövő évtől a papírpoharakon. 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.