Eger volt a legjobb Bordeaux-ban

Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Ezzel az International Challenge du Vin kiírásán ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke. A megmérettetésen 5 kontinens 38 országa vett részt, megközelítőleg 5 ezer mintát pontoztak az ítészek. Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott, a 40 medáliából 18 Egerbe került. A második legeredményesebb borvidékünk Szekszárd (4 arany, 1 ezüst) lett, majd a Tokaj-Hegyalja (2 arany, 3 ezüst és 2 bronz) és Villány (1 arany, 1 ezüst) következett.

Az Egri Borvidék eredményei az alábbiak szerint alakultak:  

Aranyérem:

Kovács Nimród Winery - Pinot gris 2011
Kovács Nimród Winery - Rhapsody - 2007
Vincze Béla Pincészete - Arcanum Cabernet Franc – 2009
Gróf Buttler Borászat – Gróf Buttler 2011

Ezüstérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Chardonnay barrique 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér Superior 2009
Thummerer Pince – Syrah 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag 2012
Kovács Nimród Winery – NJK 2007

Bronzérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Olaszrizling 2011
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok - Pocok a szántásban - Egri Csillag 2011
Egri Korona Borház - Cuveé Selection 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér 2009
Thummerer Pince - Vili Papa Cuveé-je 2009
Demeter Pincészet – XY 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag Classic 2012
Vincze Béla Pincészete - Mészhegy Syraz 2009
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet - Hangács Egri Bikavér Superior 2009


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.