Eger volt a legjobb Bordeaux-ban

Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Ezzel az International Challenge du Vin kiírásán ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke. A megmérettetésen 5 kontinens 38 országa vett részt, megközelítőleg 5 ezer mintát pontoztak az ítészek. Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott, a 40 medáliából 18 Egerbe került. A második legeredményesebb borvidékünk Szekszárd (4 arany, 1 ezüst) lett, majd a Tokaj-Hegyalja (2 arany, 3 ezüst és 2 bronz) és Villány (1 arany, 1 ezüst) következett.

Az Egri Borvidék eredményei az alábbiak szerint alakultak:  

Aranyérem:

Kovács Nimród Winery - Pinot gris 2011
Kovács Nimród Winery - Rhapsody - 2007
Vincze Béla Pincészete - Arcanum Cabernet Franc – 2009
Gróf Buttler Borászat – Gróf Buttler 2011

Ezüstérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Chardonnay barrique 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér Superior 2009
Thummerer Pince – Syrah 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag 2012
Kovács Nimród Winery – NJK 2007

Bronzérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Olaszrizling 2011
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok - Pocok a szántásban - Egri Csillag 2011
Egri Korona Borház - Cuveé Selection 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér 2009
Thummerer Pince - Vili Papa Cuveé-je 2009
Demeter Pincészet – XY 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag Classic 2012
Vincze Béla Pincészete - Mészhegy Syraz 2009
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet - Hangács Egri Bikavér Superior 2009


Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.