Egyenesen imádták a csicseriborsósört

Egy izraeli mikrosörfőzde gluténmentes, csicseriborsóból és datolyából főzött söre Jeruzsálemben meglehetősen sikeres.

Az izraeli Srigim nevű mikrosörfőzde létrehozta a gluténmentes, csicseriborsóból, datolyából és hajdinából kotyvasztott kézműves sört. A szokatlan koncepciót igencsak „lájkolják” a régióban, ahol a söröket egyébként is gyakran helyi alapanyagokból főzik.

„A csicseriborsó egy «nagyon közel-keleti» élelmiszer" – mondta a Yahoo-nak Bryan Meadan, a Srigim társtulajdonosa.

Meadan a csicseriborsósört otthon fejlesztette ki, majd pedig a folyékony (csicseriborsó)kenyeret elkezdte árulni a jeruzsálemi sörrajongók között, ahol – állítása szerint – már igencsak népszerű a folyadék. Bár az izraeli városról elsőre valószínűleg nem a kézműves sörre asszociálunk, a nedű kultúrája már ténylegesen gyökeret vert Jeruzsálemben, ahol is az elsőszámú, izraeli kézművessör-fesztivált, a Jerusalem Beer Festet augusztusban már nyélbe is ütötték.

A csicseriborsósört egyenesen imádták.

„[A sör] szűretlen, nyers és nagyon friss" – mondta az Israel National News-nak Ofer Ronen, a Srigim (másik) társtulajdonosa. „Ezért az íze nagyon erős."

Egy másik trendi, izraeli sör, az ugyancsak helyi alapanyagok felhasználásával készült és „Hey Ju-Boy!"-nak nevezett ital. Ez utóbbi terméket a The Dancing Camel gyártja, és datolyamézből, valamint borókabogyóból főzik.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.