Egyenesen imádták a csicseriborsósört

Egy izraeli mikrosörfőzde gluténmentes, csicseriborsóból és datolyából főzött söre Jeruzsálemben meglehetősen sikeres.

Az izraeli Srigim nevű mikrosörfőzde létrehozta a gluténmentes, csicseriborsóból, datolyából és hajdinából kotyvasztott kézműves sört. A szokatlan koncepciót igencsak „lájkolják” a régióban, ahol a söröket egyébként is gyakran helyi alapanyagokból főzik.

„A csicseriborsó egy «nagyon közel-keleti» élelmiszer" – mondta a Yahoo-nak Bryan Meadan, a Srigim társtulajdonosa.

Meadan a csicseriborsósört otthon fejlesztette ki, majd pedig a folyékony (csicseriborsó)kenyeret elkezdte árulni a jeruzsálemi sörrajongók között, ahol – állítása szerint – már igencsak népszerű a folyadék. Bár az izraeli városról elsőre valószínűleg nem a kézműves sörre asszociálunk, a nedű kultúrája már ténylegesen gyökeret vert Jeruzsálemben, ahol is az elsőszámú, izraeli kézművessör-fesztivált, a Jerusalem Beer Festet augusztusban már nyélbe is ütötték.

A csicseriborsósört egyenesen imádták.

„[A sör] szűretlen, nyers és nagyon friss" – mondta az Israel National News-nak Ofer Ronen, a Srigim (másik) társtulajdonosa. „Ezért az íze nagyon erős."

Egy másik trendi, izraeli sör, az ugyancsak helyi alapanyagok felhasználásával készült és „Hey Ju-Boy!"-nak nevezett ital. Ez utóbbi terméket a The Dancing Camel gyártja, és datolyamézből, valamint borókabogyóból főzik.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.