Az Újházi tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A Torkos Csütörtökön indult négy héten és négy napon át tartó internetes felmérésen több mint 77.000 szavaztak.
A levesek kategória és a szavazás győztese az Újházi tyúkhúsleves több mint 26 ezer szavazattal. Magyarország kedvenc étele a kezdetektől meggyőzően vezette a szavazást, előnye hétről hétre nőtt. A második legkedveltebb leves a Babgulyás lett 22 026 szavazattal. Mindössze ötszáz szavazat különbséggel a halászlé lett a harmadik, melyet 21 ezren választottak a kedvencüknek.
A főtelek között a töltött káposzta végzett az élen 22 ezer szavazattal. Hasonlóan az Újházi tyúkhúsleveshez az első héten az élre került és végig megtartotta a vezetést. Második a brassói aprópecsenye 20 ezer, harmadik a lecsó közel 19 ezer szavazattal.
Valódi meglepetés, hogy a madártej végzett a desszertek élén. Több, mint 21 ezren választották kedvencüknek. Második a somlói galuska 19 ezer vokssal, a palacsinta 16 ezer szavazattal a harmadik legkedveltebb édesség.
A pontos végeredmény, mind a 75 étel nevével megtekinthető a www.kedvencetel.hu/eredmeny címen.
Eldőlt: az Újházi tyúkhúsleves Magyarország Kedvenc Étele!
A NetPincér.hu Magyarország legnagyobb ételrendelési honlapja hazánkban elsőként felvállalta, hogy egy népszavazás méretű Internetes kutatás keretében megvizsgálja: mi Magyarország kedvenc étele?
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.