Elhunyt Becker Leonóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke

52 éves korában távozott közülünk Becker Leonóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület megálmodója és elnöke. Az egyesület megemlékezése.

Két éve nyáron mondta, érzi, hogy valami nincs rendben. Orvoshoz ment, majd megkapta a diagnózist: rák. Alattomos betegség, válogatás nélkül szedi áldozatait, mi mégsem hittük, hogy őt képes lesz legyőzni. Nóra erős volt, magabiztos, rendkívül tudatosan élt, és mindig mindenben a minőséget tartotta szem előtt. Rajongott a munkájáért, az emberekért, akik körülvették, és imádott élni.

Bíztunk. Mindenki bízott, Nóra talán mindenkinél jobban. A kezelések sokszor megviselték, hol jól volt, hol kevésbé. Apró célokat tűzött maga elé, hogy mit kell még megélnie. Szinte a végső pillanatokig dolgozott. Utolsó találkozásunkkor is azt kérte, meséljünk, hogy mennek a dolgok a Borútnál. Mosolyogva mondta, jól csináljuk, ügyesek vagyunk. Nehéz elképzelni, hogyan boldogulunk majd a tanácsai, a biztatása nélkül. Igyekszünk az ő elvei mentén tovább dolgozni, de már semmi nem lesz olyan, mint régen. Egy „anyát” pótolni nagyon nehéz! Hiányozni fog az elszántsága, a határozottsága, az önzetlen tenni akarása.

Nóra nagyon sokat tett ezért a darabka Magyarországért, ahol élünk. Előadásokat tartott, vidékfejlesztési tanácsokat adott, számos hazai borút alapjait az ő tapasztalata, segítsége teremtette meg. Pályázatokat írt, rendezvényeket szervezett, sajtóanyagokat készített, képzéseket tartott, fáradhatatlanul, őszinte hittel és lelkesedéssel. Mindig azon gondolkodott, mit és hogyan kellene tenni, hogy még jobb legyen. Ez a borvidék és Palkonya volt az élete.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület megálmodója, elnöke, Becker Leonóra már fentről figyel minket. Figyel, tudjuk, hogy így van. Onnan egyengeti utunkat és segíti munkánkat. A mi feladatunk az, hogy megőrizzük az örökségét. Reméljük, méltóak leszünk rá.

Isten nyugosztaljon, drága Nóra!

Végső búcsút 2016. január 8-án, pénteken 14.45-kor veszünk tőle a palkonyai temetőben. Előtte, 14 órakor katolikus gyászmisével búcsúzunk a palkonyai Szent Erzsébet templomban.

Az elhunyt kérésére a gyász színe a fehér.


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.