Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.

A 27 év alatti fiataloknak szervezett verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, sőt, a győztes számára a nemzetközi megmérettetésre is. A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.



A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A megmérettetéshez a friss alapanyagokat a HoReCa szektor megbízható partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja - olvasható a társaság közleményében.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje a 2023. október 7-én Isztambulban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2023. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A verseny technikai igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), aki a magyar versenyző felkészítőjeként, továbbá zsűritagként is résztvesz majd a törökországi világbajnokságon.

A nevezési szándékot 2023. május 15. hétfő 12:00-ig jelezhetik a kitöltött
Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével a chaine@chaine.hu e-mail címen!

A versenyfelhívás és a nevezési lap ITT található.

Bővebb információ a chaine@chaine.hu e-mail címen, illetve a 30 968 4060-as telefonszámon kérhető.

 


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?