Elismerések a New York Salonnak

A Salon esszenciális magyar gasztronómiát kínál, amely az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek mellett. Ezt az étterem-minősítők is elismerték, nemrégiben Michelin-ajánlást kapott a Salon, szerdán pedig kiderült: felkerült a legjobb 10 listájára a GAULT & MILLAU rangsorban.

Termékeny volt a tavasz a Salon Étterem számára, legalábbis ami az elismeréseket illeti. Április elején 27 másik létesítménnyel egyetemben Michelin-ajánlást kapott az egység. Most pedig nyilvánosságra került, hogy a New York Palota fine dining étterme felkerült a Gault & Millau listájára és csak öt étterem előzte meg. A 14 pont elnyerése egy Szakácssapkát jelent a New York Salonnak. Külön érdem, hogy ez a 14 pont a legmagasabb a szállodai kategóriában, így ebben az első lett a New York Salon: Budapesten nem volt ilyen magasra pontozott szálloda és vidéken is csak 2 szállodai étterem kapott a Salonéval egyező pontot.

Az étterem séfje, Wolf András ragaszkodik a tradicionális és tiszteletre méltó magyar ízekhez, miközben az alkotóelemek új formában jelennek meg. A chef főként magyar alapanyagokat, magyar konyhatechnikai megoldásokat használ, a menüket pedig magyar kézműves borokkal kíséri. Fontos kiemelni a szezonális jelleget, hiszen a kifutó alapanyagokat nem pótolják külföldről. Mindezt pedig párosítják a fine dining eleganciájával, amely különleges fényt ad az alkalmaknak. A Salon legfontosabb célja a hagyományos magyar ízek modern megfogalmazása.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.