Elismerések a New York Salonnak

A Salon esszenciális magyar gasztronómiát kínál, amely az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek mellett. Ezt az étterem-minősítők is elismerték, nemrégiben Michelin-ajánlást kapott a Salon, szerdán pedig kiderült: felkerült a legjobb 10 listájára a GAULT & MILLAU rangsorban.

Termékeny volt a tavasz a Salon Étterem számára, legalábbis ami az elismeréseket illeti. Április elején 27 másik létesítménnyel egyetemben Michelin-ajánlást kapott az egység. Most pedig nyilvánosságra került, hogy a New York Palota fine dining étterme felkerült a Gault & Millau listájára és csak öt étterem előzte meg. A 14 pont elnyerése egy Szakácssapkát jelent a New York Salonnak. Külön érdem, hogy ez a 14 pont a legmagasabb a szállodai kategóriában, így ebben az első lett a New York Salon: Budapesten nem volt ilyen magasra pontozott szálloda és vidéken is csak 2 szállodai étterem kapott a Salonéval egyező pontot.

Az étterem séfje, Wolf András ragaszkodik a tradicionális és tiszteletre méltó magyar ízekhez, miközben az alkotóelemek új formában jelennek meg. A chef főként magyar alapanyagokat, magyar konyhatechnikai megoldásokat használ, a menüket pedig magyar kézműves borokkal kíséri. Fontos kiemelni a szezonális jelleget, hiszen a kifutó alapanyagokat nem pótolják külföldről. Mindezt pedig párosítják a fine dining eleganciájával, amely különleges fényt ad az alkalmaknak. A Salon legfontosabb célja a hagyományos magyar ízek modern megfogalmazása.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.