Elismerések a New York Salonnak

A Salon esszenciális magyar gasztronómiát kínál, amely az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek mellett. Ezt az étterem-minősítők is elismerték, nemrégiben Michelin-ajánlást kapott a Salon, szerdán pedig kiderült: felkerült a legjobb 10 listájára a GAULT & MILLAU rangsorban.

Termékeny volt a tavasz a Salon Étterem számára, legalábbis ami az elismeréseket illeti. Április elején 27 másik létesítménnyel egyetemben Michelin-ajánlást kapott az egység. Most pedig nyilvánosságra került, hogy a New York Palota fine dining étterme felkerült a Gault & Millau listájára és csak öt étterem előzte meg. A 14 pont elnyerése egy Szakácssapkát jelent a New York Salonnak. Külön érdem, hogy ez a 14 pont a legmagasabb a szállodai kategóriában, így ebben az első lett a New York Salon: Budapesten nem volt ilyen magasra pontozott szálloda és vidéken is csak 2 szállodai étterem kapott a Salonéval egyező pontot.

Az étterem séfje, Wolf András ragaszkodik a tradicionális és tiszteletre méltó magyar ízekhez, miközben az alkotóelemek új formában jelennek meg. A chef főként magyar alapanyagokat, magyar konyhatechnikai megoldásokat használ, a menüket pedig magyar kézműves borokkal kíséri. Fontos kiemelni a szezonális jelleget, hiszen a kifutó alapanyagokat nem pótolják külföldről. Mindezt pedig párosítják a fine dining eleganciájával, amely különleges fényt ad az alkalmaknak. A Salon legfontosabb célja a hagyományos magyar ízek modern megfogalmazása.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.