A Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek. Ezen a hétvégén és a következő hónapban országszerte számos kiemelt étteremben lehet majd poharazva kóstolni a Laposa Pezsgőket. Nem a hagyományos, palackban érlelt francia metódust választották, hanem a nagyobb mennyiséget is megengedő charmat technológiát.
Laposa Zsófi a pezsgő készítéséről elmondta: „A tartályos erjesztésű pezsgőkészítés igazi mérnöki kihívás és nem egyszerű feladat. Számomra az alkotás és a precizitás találkozása. Régen voltam ennyire izgatott a pincében, mint az idei évben – persze ennek az új borászati üzem is az egyik oka. Nálunk az egész család rajong a pezsgőkért. Bencével közösen kóstoltunk, utaztunk és döntöttünk a Charmat technológia mellett.”
A Laposa Birtok tanácsadója, Luca Antiga a közös munkáról: „Karakteres pezsgők születtek, telt ízvilágúak és elegánsak, szép savszerkezettel. Nagyon összetettek, igazi felfedezés mindkét tétel. Nem akartuk a proseccot lemásolni, a cél az volt, hogy a közös szakmai munka során különleges magyar pezsgők szülessenek, olyanok, amik beleillenek a Laposa Birtok stílusába.”
Forrás: Magyar Konyha