Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján. A turizmus iránt érdeklődő vendégek mellett, más települések szakemberei, de még a máltai, a szlovák és a bulgáriai standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A hatalmas tömeg  jól bizonyítja, hogy turisztikai vonzerje van a fagylaltnak. A tavalyi évben azt tapasztaltuk, hogy a Balatonra sokan csak azért utaznak még hűvösebb időben is, hogy egyenek egy jó fagyit és sétáljanak egy nagyot a parton. Ők 20-50 kilométeres távolságból érkeztek, még hétköznap délutánonként is. Mindez több ezer potenciális vendéget jelenthet idén is. 

- mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.
A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A régió azért is lehet "fagylaltnagyhatalom", mert az itt készülő kézműves termékek pont azt a minőséget képviselik, amelyet a nemzetközi fogyasztói trendek kikényszerítenek az eladókból. A fagylaltpiacon az utóbbi időben az innováció felfutását tapasztalhatjuk, és előtérbe kerültek a kézműves fagylaltkészítők és a kisszériás gyártók. Most a nem mindennapi és egzotikus ízkombinációkkal kísérleteznek a cukrászok, és a kiváló minőségű alapanyagok felhasználására helyezték a hangsúlyt mindenütt a világban. Ráadásul a régió cukrászdáit olyan médiafigyelem övezte a Balaton Fagyija választás kapcsán a tavalyi évben, hogy annak eredményeként több helyen 10-15 százalékkal időlegesen meg is növekedett a forgalom. Az idei évben ez a médiafigyelem tovább fog erősödni, hiszen tavasszal ismét megrendezik a Balaton Fagyija választást.

- tette hozzá Éskovács Péter, a verseny kommunikációs tanácsadója.

Az Utazás+ 2024 kiállításon, nem véletlenül a BalatonBike365 standja mellé tették a fagylatospultot.  Princzinger Péter,  Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: a kerékpárosok gyakorta célállomásként jelölik meg a cukrászdákat, miután a tavalyi fagyis versenyen elindult cukrászdák jelentős része kerékpáros útvonalak mentén működik, ezért a bringás turisták gyakorta keresik fel ezeket. A tavalyi dobogós helyet elért cukrászdák mellet,  megtalálható a BalatonBike365 applikáció térképén közel kétszáz másik étterem,  kávézó, fagyizó is. Ezek a 200 kilométeres tó körüli bringakör környékén helyezkednek el és sok közülük egész évben várja turistákat.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.