Erre senki sem számított

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos Babel Budapest ambiciózus séfje, Veres István távozik az étterem konyhájának éléről - írja a Dining Guide gasztronómiai szakportál. A lap szerint az elkövetkező hónapokban pedig kizárólag a Bocuse d’Or európai fordulójára koncentrál a fiatal séf (a nemzetközi megmérettetésre október közepén Tallinban kerül sor). Veres István a verseny lezajlásáig nem is kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a versenyfelkészülés ideje alatt.

A Dining Guide emlékeztet: Veres István lépése azért is rendkívüli, mert ő azon (kevés) séfek sorát erősíti, akinek bevallott célja volt a Michelin-csillag megszerzése. Korábban ezzel a motivációval szerzett külföldön komoly szakmai tapasztalatokat, a Babel konyháját az ő stílusával alkották újra, három év munka után pedig tavaly megérkezett a Michelin-csillag. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért a távozással automatikusan megválik a séf az elismeréstől.

A csillagos éttermek közül a Babel az Onyxhoz és a Costeshez hasonlóan egyelőre nem nyit újra. A Borkonyha az eddigi hírek szerint augusztusban lép újra üzembe, a Stand elsőként nyitotta ki ajtaját újra június közepén, júliusban pedig követte a Costes Downtown. A hazai csúcsgasztronómiában idén történt már egy hasonló váltás: májusban Mészáros Ádám és a két csillagos Onyx étterem útjai váltak el egymástól. Mészáros a Felix Kitchen & Bart is működtető cégcsoporthoz igazolt át.

Forrás: portfolio.hu


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.