Erre senki sem számított

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos Babel Budapest ambiciózus séfje, Veres István távozik az étterem konyhájának éléről - írja a Dining Guide gasztronómiai szakportál. A lap szerint az elkövetkező hónapokban pedig kizárólag a Bocuse d’Or európai fordulójára koncentrál a fiatal séf (a nemzetközi megmérettetésre október közepén Tallinban kerül sor). Veres István a verseny lezajlásáig nem is kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a versenyfelkészülés ideje alatt.

A Dining Guide emlékeztet: Veres István lépése azért is rendkívüli, mert ő azon (kevés) séfek sorát erősíti, akinek bevallott célja volt a Michelin-csillag megszerzése. Korábban ezzel a motivációval szerzett külföldön komoly szakmai tapasztalatokat, a Babel konyháját az ő stílusával alkották újra, három év munka után pedig tavaly megérkezett a Michelin-csillag. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért a távozással automatikusan megválik a séf az elismeréstől.

A csillagos éttermek közül a Babel az Onyxhoz és a Costeshez hasonlóan egyelőre nem nyit újra. A Borkonyha az eddigi hírek szerint augusztusban lép újra üzembe, a Stand elsőként nyitotta ki ajtaját újra június közepén, júliusban pedig követte a Costes Downtown. A hazai csúcsgasztronómiában idén történt már egy hasonló váltás: májusban Mészáros Ádám és a két csillagos Onyx étterem útjai váltak el egymástól. Mészáros a Felix Kitchen & Bart is működtető cégcsoporthoz igazolt át.

Forrás: portfolio.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.