Erre senki sem számított

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos Babel Budapest ambiciózus séfje, Veres István távozik az étterem konyhájának éléről - írja a Dining Guide gasztronómiai szakportál. A lap szerint az elkövetkező hónapokban pedig kizárólag a Bocuse d’Or európai fordulójára koncentrál a fiatal séf (a nemzetközi megmérettetésre október közepén Tallinban kerül sor). Veres István a verseny lezajlásáig nem is kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a versenyfelkészülés ideje alatt.

A Dining Guide emlékeztet: Veres István lépése azért is rendkívüli, mert ő azon (kevés) séfek sorát erősíti, akinek bevallott célja volt a Michelin-csillag megszerzése. Korábban ezzel a motivációval szerzett külföldön komoly szakmai tapasztalatokat, a Babel konyháját az ő stílusával alkották újra, három év munka után pedig tavaly megérkezett a Michelin-csillag. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért a távozással automatikusan megválik a séf az elismeréstől.

A csillagos éttermek közül a Babel az Onyxhoz és a Costeshez hasonlóan egyelőre nem nyit újra. A Borkonyha az eddigi hírek szerint augusztusban lép újra üzembe, a Stand elsőként nyitotta ki ajtaját újra június közepén, júliusban pedig követte a Costes Downtown. A hazai csúcsgasztronómiában idén történt már egy hasonló váltás: májusban Mészáros Ádám és a két csillagos Onyx étterem útjai váltak el egymástól. Mészáros a Felix Kitchen & Bart is működtető cégcsoporthoz igazolt át.

Forrás: portfolio.hu


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?