Étteremtűz: ezúttal Balatonlellén

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a lángok két másik vendéglőre is átterjedtek. A tűzben egy ember megégett, az anyagi kár meghaladja a 30 millió forintot - adta hírül a Sonline.hu.

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a Móló sétányon, a helyszínre a balatonboglári, a siófoki és a marcali tűzoltók vonultak.
– A tűz a főzőtérben keletkezett, ahonnan a lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre, közel 120 négyzetméter állt lángokban az előkészítő helyiség többi részére, a berendezési tárgyakra majd a raktára és a szociális helyiségekre is – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A lángok átcsaptak a két szomszédos vendéglátó egységre is, ahol az előkészítő helyiségek, a hűtő kamrák és a nyílászárók károsodtak.

A tűzeset során egy férfi a karján és az arcán égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a siófoki kórházba szállították, de nem kellett kórházban tartani. A tűzben az egyik étterem teljesen kiégett, további kettő pedig csak részben károsodott. A tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a közeli kétszintes társasházra. Az anyagi kár több mint 30 millió forint.  A tűz gócpontja az olajsütőnél lehetett, egyelőre arról nem érkezett szakértői állásfoglalás, történt-e emberi mulasztás a berendezés használata közben a tűzeset idején.

Horváth Iván, balatonboglári tűzoltóparancsnok a sonline.hu-nak elmondta, hogy a több tízmilliós kár mellett a több vendéglátó-ipari egységre is kiterjedő tűzben körülbelül 50 millió forint értékű a megmentett érték. A parancsnok aláhúzta, hogy a lángokból 15 pb-gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. Könnyen tragédiába torkollhatott volna  a mentés is, hiszen ezek közül kettő már robbanásközeli állapotba került a tűzben. 

A vendégeket már nem a tűzoltóknak kellett kimenteniük, mert szerencsére a tűz keletkezése után nem sokkal egy, a sétányon tartózkodó rendőrjárőr-pár megkezdte a kigyulladt étterem kiürítését. (forrás: sonline.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.