Étteremtűz: ezúttal Balatonlellén

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a lángok két másik vendéglőre is átterjedtek. A tűzben egy ember megégett, az anyagi kár meghaladja a 30 millió forintot - adta hírül a Sonline.hu.

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a Móló sétányon, a helyszínre a balatonboglári, a siófoki és a marcali tűzoltók vonultak.
– A tűz a főzőtérben keletkezett, ahonnan a lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre, közel 120 négyzetméter állt lángokban az előkészítő helyiség többi részére, a berendezési tárgyakra majd a raktára és a szociális helyiségekre is – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A lángok átcsaptak a két szomszédos vendéglátó egységre is, ahol az előkészítő helyiségek, a hűtő kamrák és a nyílászárók károsodtak.

A tűzeset során egy férfi a karján és az arcán égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a siófoki kórházba szállították, de nem kellett kórházban tartani. A tűzben az egyik étterem teljesen kiégett, további kettő pedig csak részben károsodott. A tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a közeli kétszintes társasházra. Az anyagi kár több mint 30 millió forint.  A tűz gócpontja az olajsütőnél lehetett, egyelőre arról nem érkezett szakértői állásfoglalás, történt-e emberi mulasztás a berendezés használata közben a tűzeset idején.

Horváth Iván, balatonboglári tűzoltóparancsnok a sonline.hu-nak elmondta, hogy a több tízmilliós kár mellett a több vendéglátó-ipari egységre is kiterjedő tűzben körülbelül 50 millió forint értékű a megmentett érték. A parancsnok aláhúzta, hogy a lángokból 15 pb-gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. Könnyen tragédiába torkollhatott volna  a mentés is, hiszen ezek közül kettő már robbanásközeli állapotba került a tűzben. 

A vendégeket már nem a tűzoltóknak kellett kimenteniük, mert szerencsére a tűz keletkezése után nem sokkal egy, a sétányon tartózkodó rendőrjárőr-pár megkezdte a kigyulladt étterem kiürítését. (forrás: sonline.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.