Étteremtűz: ezúttal Balatonlellén

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a lángok két másik vendéglőre is átterjedtek. A tűzben egy ember megégett, az anyagi kár meghaladja a 30 millió forintot - adta hírül a Sonline.hu.

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a Móló sétányon, a helyszínre a balatonboglári, a siófoki és a marcali tűzoltók vonultak.
– A tűz a főzőtérben keletkezett, ahonnan a lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre, közel 120 négyzetméter állt lángokban az előkészítő helyiség többi részére, a berendezési tárgyakra majd a raktára és a szociális helyiségekre is – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A lángok átcsaptak a két szomszédos vendéglátó egységre is, ahol az előkészítő helyiségek, a hűtő kamrák és a nyílászárók károsodtak.

A tűzeset során egy férfi a karján és az arcán égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a siófoki kórházba szállították, de nem kellett kórházban tartani. A tűzben az egyik étterem teljesen kiégett, további kettő pedig csak részben károsodott. A tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a közeli kétszintes társasházra. Az anyagi kár több mint 30 millió forint.  A tűz gócpontja az olajsütőnél lehetett, egyelőre arról nem érkezett szakértői állásfoglalás, történt-e emberi mulasztás a berendezés használata közben a tűzeset idején.

Horváth Iván, balatonboglári tűzoltóparancsnok a sonline.hu-nak elmondta, hogy a több tízmilliós kár mellett a több vendéglátó-ipari egységre is kiterjedő tűzben körülbelül 50 millió forint értékű a megmentett érték. A parancsnok aláhúzta, hogy a lángokból 15 pb-gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. Könnyen tragédiába torkollhatott volna  a mentés is, hiszen ezek közül kettő már robbanásközeli állapotba került a tűzben. 

A vendégeket már nem a tűzoltóknak kellett kimenteniük, mert szerencsére a tűz keletkezése után nem sokkal egy, a sétányon tartózkodó rendőrjárőr-pár megkezdte a kigyulladt étterem kiürítését. (forrás: sonline.hu)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.