Ez Miskolc legújabb attrakciója

Márciusban újabb gyöngyszemmel gazdagodott Miskolc turisztikai kínálata. A Görömböly városrészben található Grál Pince két ágának összenyitását a  "Törjük át együtt a falat!" esemény keretében ünnepelték meg a szép számban kilátogató érdeklődők - tájékoztatta lapunkat a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.

A pince jelmondata „A kőbe vésett álom", ami rendkívül találóan fejezi ki a közel 1000 m2-es, labirintusszerű pincerendszer egyediségét. Tulajdonosa Ducsai Attila pinceszobrász, akik a saját tufapincéjét kézzel faragott, honfoglalás kori motívumokkal díszítette, egyedülálló tereket teremtve. Gondolt a gyerekekre is akiket mára csúszda, homokozó, függőhíd, kerekerdő, míg a felnőtteket jóízű beszélgetésekre és borkóstolásra alkalmas, kandallóval fűtött termek, ősmagyar motívumokkal, oszlopokkal, kisebb-nagyobb fülkékkel, beugrókkal, lépcsőkkel díszített pinceágak várják.



A Miskolc belvárosában található avasi pincesor mellett Görömbölyön közel 500 pincét találunk, melyek közül a Grál Pince mind méretével, mind különleges faragásaival is kiemelkedik a többi pince közül. A pincét egyre távolabbról is felfedezik a vendégek, és a most megvalósult eseménynek köszönhetően várhatóan egyre több turistát fogad majd a ma még kevésbé ismert miskolci városrész.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.