Ezekben a cukrászdákban keresse az Év bejglijeit!

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit: a kesztölci Erika Cukrászdáé lett az év diós bejglije, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a balatongyöröki Promenád Kávéház pekándiós, karamellizált almás bejglije nyert.

A Magyar Cukrász Ipartestület keddi közleménye szerint az idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában.     

A hagyományos diós kategóriában az aranyérmet Kara József Zoltánné (Erika Cukrászda, Kesztölc) nyerte el. Az ezüstérmet Simon Andrea (Desszert Center, Gyomaendrőd), a bronzérmet pedig Szurgent Péter (Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest) kapta.     

A hagyományos mákos kategóriában az aranyérmet Novák Ádámnak és Puskás Róbertnek (REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház, Szeged) ítélték oda. Ezüstérmes lett Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin), a bronzérmet Kiss Károlyné (Major Cukrászda, Budapest) kapta.     

Az ínyenc kategóriában Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el az aranyérmet Mennyei ajándék elnevezésű bejglijével. Az ezüstérmet Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) pisztáciás bejglije, a bronzérmet pedig Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin) mákos-birsalmás-fehércsokis bejglije kapta. 

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat szintén Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el a Mennyei ajándékkal, egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejglivel, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.    

 Mint a közleményben kiemelték, az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.     

A három kategóriában az idén csaknem 50 bejglit neveztek. A versenymunkákat kategóriánként háromfős zsűri értékelte.

Forrás: MTI


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.