Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia

Fedélzeti menüt kezdett árulni már 3 dollártól az Air Asia Kuala Lumpurban. Dél-Kelet-Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága az amerikai gyorsétteremláncokkal akarja felvenni a versenyt.

A légitársaságok mindig arra törekedtek, hogy az éttermi élményt juttassák el a fedélzetre. Akkor is, ha egyébként az ízlelőbimbók utazómagasságon a száraz levegő és a mintegy 1200 méteres magasságra állított kabinnyomás miatt nem úgy működnek, mint a földön.

Az Air Asia most meg akarja fordítani ezt, és úgy döntött, hogy a repülőgépek fedélzetén felszolgált ételt árusítja éttermeiben - számol be a Skift. Tony Fernandes vezérigazgató is kellett ehhez, ő ugyanis szentül meg volt győződve arról, hogy tökéletes minőségű az étel, és azt az amerikai gyorséttermek orra alá borsot törve a saját éttermeiben kellene árusítani.

A légitársaság hétfőn nyitotta meg első egységét Kuala Lumpurban egy pláza kellős közepén. A fedélzeti menü után Santannak (malájul kókusztejet jelent) nevezett étteremből 2020 végére a cég legalább ötöt szeretne üzemeltetni, három éven belül pedig már száz étteremből álló láncolatot szeretnének üzemeltetni főleg azokon a helyeken, ahol az amerikai gyorsétterem-láncok is jelen vannak.

Hogy a konkurenciának van oka félni az az, hogy az Air Asia nagyon jól ismeri a távol-keletiek ízlését, a legnépszerűbb ételeket kínálják, amelyek közel sem nevezhetőek olyan minőségű ételnek, mint az átlagos "szemétkaják". És mindezt megfizethető áron kínálják, már 3 dollárnak megfelelő maláj ringgitért is lehet ételt venni.

Az Air Asia emellett a csúcstechnológiát is segítségül hívta, a rendeléseket mesterséges intelligencia is figyeli és azokat az ételekt ajánlja fel rendelésre, amelyek abban az időszakban népszerűek szoktak lenni.

Forrás: Skift


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.