Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia

Fedélzeti menüt kezdett árulni már 3 dollártól az Air Asia Kuala Lumpurban. Dél-Kelet-Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága az amerikai gyorsétteremláncokkal akarja felvenni a versenyt.

A légitársaságok mindig arra törekedtek, hogy az éttermi élményt juttassák el a fedélzetre. Akkor is, ha egyébként az ízlelőbimbók utazómagasságon a száraz levegő és a mintegy 1200 méteres magasságra állított kabinnyomás miatt nem úgy működnek, mint a földön.

Az Air Asia most meg akarja fordítani ezt, és úgy döntött, hogy a repülőgépek fedélzetén felszolgált ételt árusítja éttermeiben - számol be a Skift. Tony Fernandes vezérigazgató is kellett ehhez, ő ugyanis szentül meg volt győződve arról, hogy tökéletes minőségű az étel, és azt az amerikai gyorséttermek orra alá borsot törve a saját éttermeiben kellene árusítani.

A légitársaság hétfőn nyitotta meg első egységét Kuala Lumpurban egy pláza kellős közepén. A fedélzeti menü után Santannak (malájul kókusztejet jelent) nevezett étteremből 2020 végére a cég legalább ötöt szeretne üzemeltetni, három éven belül pedig már száz étteremből álló láncolatot szeretnének üzemeltetni főleg azokon a helyeken, ahol az amerikai gyorsétterem-láncok is jelen vannak.

Hogy a konkurenciának van oka félni az az, hogy az Air Asia nagyon jól ismeri a távol-keletiek ízlését, a legnépszerűbb ételeket kínálják, amelyek közel sem nevezhetőek olyan minőségű ételnek, mint az átlagos "szemétkaják". És mindezt megfizethető áron kínálják, már 3 dollárnak megfelelő maláj ringgitért is lehet ételt venni.

Az Air Asia emellett a csúcstechnológiát is segítségül hívta, a rendeléseket mesterséges intelligencia is figyeli és azokat az ételekt ajánlja fel rendelésre, amelyek abban az időszakban népszerűek szoktak lenni.

Forrás: Skift


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.