A tagbaszakadt szendvicset mintázó alkotás pénteken, az amerikai Nemzeti Sajtburger Nap alkalmából került leleplezésre. A mű a San Franciscó-i, The Melt nevű burgerlánc anyagi támogatásával láthatta meg a napvilágot. Landwehrnek állítólag 30 órába telt, míg végre az egy tonnás vegytiszta, wisconsini Cheddar-tömbből kifaragta az opuszt.
A monumentális szendvicset szeptember 18-án mutatták be a nagyközönségnek a Los Angeles-i Hollywood & Highland bevásárló központban elhelyezkedő The Melt egységben. A megközelítőleg 1,22 méter magas és 0,97 méter széles élelmiszer nem kevesebb mint 271 kilogrammal szárnyalta túl a csúcstartó elődöt.
„A The Melt a sajtburgert 2014 novemberében adta a menühöz, amely aztán gyorsan az étlap legkedveltebb szereplője lett” mondta az étteremlánc marketinges képviselőjeként Kerri Martin. „A sajtburger bevezetésének egy éves évfordulójához közeledve az összes, finom, sajtos dolog előtt tisztelegni szerettünk volna, illetve a rekord megdöntésével mosolyt szerettünk volna csalni a rajongóink arcára. Örömmel kijelenthetjük, hogy a célunkat elértük.”
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy ádám
Forrás: Élelmiszer Online