Felavatták a világ legnagyobb sajtszobrát

Újabb világrekord született sajtszoborméret kategóriában, hiszen a The Melt nevű gyorsétteremlánc és Troy Landwehr, az elismert sajtszobrász kollaborációjának folyományaként Cheddarból létrejött egy 1524 fontot (kb. 691 kg) nyomó faragvány. Jelen írás a The Daily Meal nevű sajtóorgánum cikkéből táplálkozik.

A tagbaszakadt szendvicset mintázó alkotás pénteken, az amerikai Nemzeti Sajtburger Nap alkalmából került leleplezésre. A mű a San Franciscó-i, The Melt nevű burgerlánc anyagi támogatásával láthatta meg a napvilágot. Landwehrnek állítólag 30 órába telt, míg végre az egy tonnás vegytiszta, wisconsini Cheddar-tömbből kifaragta az opuszt.


A monumentális szendvicset szeptember 18-án mutatták be a nagyközönségnek a Los Angeles-i Hollywood & Highland bevásárló központban elhelyezkedő The Melt egységben. A megközelítőleg 1,22 méter magas és 0,97 méter széles élelmiszer nem kevesebb mint 271 kilogrammal szárnyalta túl a csúcstartó elődöt.

„A The Melt a sajtburgert 2014 novemberében adta a menühöz, amely aztán gyorsan az étlap legkedveltebb szereplője lett” mondta az étteremlánc marketinges képviselőjeként Kerri Martin. „A sajtburger bevezetésének egy éves évfordulójához közeledve az összes, finom, sajtos dolog előtt tisztelegni szerettünk volna, illetve a rekord megdöntésével mosolyt szerettünk volna csalni a rajongóink arcára. Örömmel kijelenthetjük, hogy a célunkat elértük.”

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy ádám


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.