Felavatták a világ legnagyobb sajtszobrát

Újabb világrekord született sajtszoborméret kategóriában, hiszen a The Melt nevű gyorsétteremlánc és Troy Landwehr, az elismert sajtszobrász kollaborációjának folyományaként Cheddarból létrejött egy 1524 fontot (kb. 691 kg) nyomó faragvány. Jelen írás a The Daily Meal nevű sajtóorgánum cikkéből táplálkozik.

A tagbaszakadt szendvicset mintázó alkotás pénteken, az amerikai Nemzeti Sajtburger Nap alkalmából került leleplezésre. A mű a San Franciscó-i, The Melt nevű burgerlánc anyagi támogatásával láthatta meg a napvilágot. Landwehrnek állítólag 30 órába telt, míg végre az egy tonnás vegytiszta, wisconsini Cheddar-tömbből kifaragta az opuszt.


A monumentális szendvicset szeptember 18-án mutatták be a nagyközönségnek a Los Angeles-i Hollywood & Highland bevásárló központban elhelyezkedő The Melt egységben. A megközelítőleg 1,22 méter magas és 0,97 méter széles élelmiszer nem kevesebb mint 271 kilogrammal szárnyalta túl a csúcstartó elődöt.

„A The Melt a sajtburgert 2014 novemberében adta a menühöz, amely aztán gyorsan az étlap legkedveltebb szereplője lett” mondta az étteremlánc marketinges képviselőjeként Kerri Martin. „A sajtburger bevezetésének egy éves évfordulójához közeledve az összes, finom, sajtos dolog előtt tisztelegni szerettünk volna, illetve a rekord megdöntésével mosolyt szerettünk volna csalni a rajongóink arcára. Örömmel kijelenthetjük, hogy a célunkat elértük.”

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy ádám


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.