Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Starbucks

A kizárólag prémium minőségű kávékat, 100% Fair Trade Certified presszókávéból készült forró és hideg italokat forgalmazó Starbucks a megújulás jegyében továbbfejlesztett logóval és tavaszi különlegességekkel (Tribute Blend és Chocolate Capuccino) ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.

A Starbucks a kezdetektől arra törekedett, hogy egy olyan egyedi élményt nyújtson, amely az otthon és a munkahely közti „harmadik helyen” valósul meg. A Starbucks nemcsak egy egyszerű kávéház: érzelmi viszonyt teremt a partnerek, a vendégek és egy csésze kávé között. Így negyvenedik évfordulónk alkalmából nem csupán azon hagyományok és értékek előtt tisztelgünk, melyek immár négy évtizede jellemzik a céget, de azon emberi kapcsolataink előtt is, melyeket mind partnereink, mind vendégeink között teremtünk” – nyilatkozta Szász Edit, a Starbucks területi vezetője. Elmondta továbbá, hogy számos új kapcsolatot és üzleti lehetőséget remélnek a jövőtől, amit a Starbucks tavasszal megújult arculata is híven tükröz.

„A negyvenedik évforduló tökéletes alkalom a megújulásra, így 2011 márciusától a Starbucks továbbfejlesztett logóval köszönti a tavaszt. Örökségünk, a szirén – amely a hagyományok tiszteletére emlékeztet minket –, továbbra is megmarad a logóban, de az őt bezáró kör eltűnése szimbolizálja azokat az új lehetőségeket, melyeket a Starbucks a jövőtől remél. A Starbucks továbbra is a legjobb minőségű kávét biztosítja, de a kávék mellett még sok minden mást is kínál. Miközben termékeink egységessége és minősége megmarad, az új arculat lehetőséget nyújt az új csatornákkipróbálására, a fejlődésre” – idézte Howard Schultz gondolatait a logóváltásról Szabó Orsolya, marketing specialista. Az új arculat a bögréken és egyéb kiegészítő elemeken is megjelenik – az egész világon.

Évfordulója alkalmából, és a farmerek iránti időtálló elkötelezettség ünnepléseként a Starbucks márciusban két új különlegességet mutat be. Egyrészt a kávétermesztők és pörkölők 40 éves munkájának elismeréseként a Starbucks megalkotta a Starbucks Tribute Blend™ kávét, mely Pápua Új-Guinea-i, kolumbiai, szumátrai és etiópiai kávészemeket tartalmaz. Ebben a különleges kávékeverékben most először három kávétermesztő régió is szerepet kap, ráadásul három különböző kávé feldolgozási eljárást alkalmazva. A Starbucks másik újdonsága pedig a Chocolate Cappuccino ital, mely mostantól egész éven át kapható lesz – ráadásul a világ minden országában. A különlegesség híven tükrözi: minden csésze kávé és minden pillanat tökéletes.(forrás: elelmiszer.hu / Franchiseportál)


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.