Ferran Adria az FC Barcelona séfje lett

Barcelonában új szakácsot szerződtettek, mégpedig a világhíres katalán Ferran Adriát, aki gyökeresen megújítja az ifiakadémia étrendjét. A korábban az El Bullinál dolgozó főszakács úgy gondolja, hogy a La Masia menüjét „táplálóvá és egészségessé" fogja tenni, hogy ezzel is elősegítse a katalán klub jövendőbeli sztárjainak megfelelő étkezését - írja az nso.hu.

A Barca mindenhol etalon a világon, és nemcsak az eredményei, hanem a magatartása miatt is" – nyilatkozta Adria, akiről már régóta ismert, hogy elkötelezett szurkolója az FC Barcelonának.

Előző munkahelye, az El Bulli 24 év után bezárt, hogy 3-4 év tetszhalott állapotból megújulva nyílhasson meg 2014-ben. A három Michelin-csillagos étteremben Adria, a „konyha alkimistája" egészen különleges, kreatív alkotásaival, az úgynevezett molekuláris gasztronómia élharcosaként rengeteg díjat besöpört, most azonban váltott.

A „Világ legtekintélyesebb szakácsa"-díj kitüntetettje a világ legtekintélyesebb futballcsapatának étkezését kívánja a csúcsra vinni. (forrás: nso.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.