Flashmob és lakoma

Nem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. 

Egy izgalmas meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület, népesíti majd be a Mátyás templom közvetlen környékét. Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll.

Ennél többet nem árultak el a kezdeményezés szervezői, hiszen a lényeg a váratlan fordulatokban és az érdeklődők szabad részvételi lehetőségében rejlik.

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mekkora a “palást” és ki veheti magára, annak nem kell mást tennie, mint feljönnie a Várba és kedve szerint részt venni a flashmob-ban.

Hazánkban a Márton-napi hagyomány mindenek előtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia. Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széleskörű összehasonlítására. 

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellett az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe. A palackok az ország legfontosabb bortermő vidékeiről érkeznek, így átfogó képet kínálnak majd a rendezvényre kilátogató számára.

Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, mely a készlet erejéig biztosítanak a szervezők. 

A szervező, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arra kéri az irodákat, hogy lehetőség szerint vonják be ebbe a vidám hangulatú mulatságba utasaikat is. A szervezők várnak minden turizmusban dolgozó kollégát is, hogy egy pohár újborral a kezünkben együtt ünnepeljünk a villámforgatagban.


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.