Flashmob és lakoma

Nem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. 

Egy izgalmas meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület, népesíti majd be a Mátyás templom közvetlen környékét. Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll.

Ennél többet nem árultak el a kezdeményezés szervezői, hiszen a lényeg a váratlan fordulatokban és az érdeklődők szabad részvételi lehetőségében rejlik.

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mekkora a “palást” és ki veheti magára, annak nem kell mást tennie, mint feljönnie a Várba és kedve szerint részt venni a flashmob-ban.

Hazánkban a Márton-napi hagyomány mindenek előtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia. Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széleskörű összehasonlítására. 

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellett az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe. A palackok az ország legfontosabb bortermő vidékeiről érkeznek, így átfogó képet kínálnak majd a rendezvényre kilátogató számára.

Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, mely a készlet erejéig biztosítanak a szervezők. 

A szervező, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arra kéri az irodákat, hogy lehetőség szerint vonják be ebbe a vidám hangulatú mulatságba utasaikat is. A szervezők várnak minden turizmusban dolgozó kollégát is, hogy egy pohár újborral a kezünkben együtt ünnepeljünk a villámforgatagban.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.