Azzal persze nem számolhatott előre senki, hogy idén épp a nyár legforróbb hétvégéjét fogják ki a július 25-28-ig tartó program során, azonban így is sikertörténet a második alkalommal megrendezett rendezvény. Először is azért, mert épp a Balaton legrangosabb vitorlásversenyének, a több mint 500 hajó versenyzését jelentő Kékszalag idején, és annak startjánál és befutójánál tartották Füreden ezt a borfesztivált. Így aki jó idővel ért célba – ennek örömére ivott a VinCe buliján, aki pedig a mezőny hátsó fertályán végzett, vagy éppen törölték a futamból (ilyen is akadt bőven az igencsak gyenge szélben, sőt, leginkább szélcsendben rendezett idei versenyen), ott a csapatok legalább egy jót mulattak – ha már nem ott végeztek a versenyben, ahol szándékoztak.
A csütörtöktől-vasárnapig tartó VinCe Balatonon a nyitás óráiban – délután 2 órától – a naplemente után is tartó tikkasztó hőségben a hűsítő fröccsök fogytak a legjobban, a friss, szénsavas rozékat is sokan keresték, és főleg a balatoni borászok sátrai előtt üldögéltek sokan egy-egy pohár jóféle itallal. Esténként már egy tűt is nehéz lett volna leejteni a tömegben, igaz, a balatoni VinCén – nem úgy, mint a pesti programon – bárki szabadon jöhetett-mehetett, csak poharat kellett annak vennie, aki kóstolni is akart. Sokan azonban inkább csak sétáltak, nézelődtek, babakocsit toltak, vagy hallgatták a színpadnál az élő zenét.
„Most főként a nyaraló nagyközönséget céloztuk meg”, indokolta a szervezők nevében lépésüket Fűtő Bea, „a pesti rendezvényünk a mesterkurzusokkal sokkal inkább szakmai program.”
Közel 30 hazai pincészet volt jelen Füreden, emellett sokan keresték fel azokat a sátrakat, ahol az alkohol kísérőjeként sajtfélét, sonkát, desszertet, kávét kínáltak. Raj Ráchel flódnijáért nyitástól zárásig kígyózó sor állt, a prémium sonkahegyeket kínáló bisztró előtti padok is folyton zsúfoltak voltak, de a vizen ringatózó kóstolóhajóra is sokan felszálltak, illetve a szervezők másik kóstolópontja a szárazföldön is mindig tömve volt. A hőség meglehetősen húzós logisztikai feladatot mért a szervezőkre: azért, hogy a borokat megfelelően hűtve kínálják, hűtőkamrákba be, onnan ki kellett folyton hurcolni a palackokat, nem beszélve azokról a jéghegyekről, amelyekkel éjjel-nappal jegelték a kínálatot.
„Naná, hogy a hűtött tételek szállítására hivatott golfautó vasárnap elromlott, így ennek pótlásáról is gondoskodnunk kellett”, avatott be a szervezés nehézségeibe a program sajtósa, de mivel épp ekkor egy golfautó húzott el mellettünk tömve borospalackokkal, nyilvánvalóvá vált: ezt is megoldották.