Fúziós étellel nyert a mesterséf

A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.

A fúziós konyha nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, a különböző ízvilágok ötvözésével készült ételek, úgy tűnik, egyre nagyobb teret nyernek maguknak, hiszen már rangos főzőversenyeken is nagy szeretettel fogadják az effajta ételkreációkat. Most éppen a rangos Masterchef nevezetű tévés főzőversenyt sikerült egy ilyen típusú étellel megnyerni. Dhruv Baker, a verseny győztese az indiai és a nyugati ízeket ötvözte a menüjében, amely teljesen elbűvölte a zsűri tagjait - írja a Női Lapozó. "Ez volt a legfantasztikusabb fúziós étel, amit valaha is ettem" - lelkendezett a rákpogácsákból, köményes csirkéből és mangókrémből álló menüről az egyik zsűritag. Baker egyébként hat hónapig, a műsor leadásáig titokban tartotta az eredményt, még az édesanyjának sem mondta el. A győztes szakács eredetileg kereskedelmi igazgatóként kereste a kenyerét, de a főzéshez való vonzódása miatt inkább mesterséget váltott. Most éppen a műsor többi döntősével közösen egy étterem nyitását tervezi. "Az illat az, ami jó ötletet adhat az új ízekhez: miután beleszagoltam az ételekbe, rögtön beindul az agyam, és azon kezdek gondolkodni, hogy milyen más ízekkel lehetne kombinálni" - mondta Baker. A győztes szakácsnak elég sok íz kavaroghat már a fejében, hiszen indiai anyától és angol apától származik, évekig élt Mexikóban és Indiában, most pedig Nagy-Britanniában lakik. Ezek után nem is csoda, hogy pont a fúziós konyha mellett döntött.

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.