A fúziós konyha nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, a különböző ízvilágok ötvözésével készült ételek, úgy tűnik, egyre nagyobb teret nyernek maguknak, hiszen már rangos főzőversenyeken is nagy szeretettel fogadják az effajta ételkreációkat. Most éppen a rangos Masterchef nevezetű tévés főzőversenyt sikerült egy ilyen típusú étellel megnyerni. Dhruv Baker, a verseny győztese az indiai és a nyugati ízeket ötvözte a menüjében, amely teljesen elbűvölte a zsűri tagjait - írja a Női Lapozó.
"Ez volt a legfantasztikusabb fúziós étel, amit valaha is ettem" - lelkendezett a rákpogácsákból, köményes csirkéből és mangókrémből álló menüről az egyik zsűritag. Baker egyébként hat hónapig, a műsor leadásáig titokban tartotta az eredményt, még az édesanyjának sem mondta el. A győztes szakács eredetileg kereskedelmi igazgatóként kereste a kenyerét, de a főzéshez való vonzódása miatt inkább mesterséget váltott. Most éppen a műsor többi döntősével közösen egy étterem nyitását tervezi.
"Az illat az, ami jó ötletet adhat az új ízekhez: miután beleszagoltam az ételekbe, rögtön beindul az agyam, és azon kezdek gondolkodni, hogy milyen más ízekkel lehetne kombinálni" - mondta Baker. A győztes szakácsnak elég sok íz kavaroghat már a fejében, hiszen indiai anyától és angol apától származik, évekig élt Mexikóban és Indiában, most pedig Nagy-Britanniában lakik. Ezek után nem is csoda, hogy pont a fúziós konyha mellett döntött.
Fúziós étellel nyert a mesterséf
A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.