Fúziós étellel nyert a mesterséf

A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.

A fúziós konyha nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, a különböző ízvilágok ötvözésével készült ételek, úgy tűnik, egyre nagyobb teret nyernek maguknak, hiszen már rangos főzőversenyeken is nagy szeretettel fogadják az effajta ételkreációkat. Most éppen a rangos Masterchef nevezetű tévés főzőversenyt sikerült egy ilyen típusú étellel megnyerni. Dhruv Baker, a verseny győztese az indiai és a nyugati ízeket ötvözte a menüjében, amely teljesen elbűvölte a zsűri tagjait - írja a Női Lapozó. "Ez volt a legfantasztikusabb fúziós étel, amit valaha is ettem" - lelkendezett a rákpogácsákból, köményes csirkéből és mangókrémből álló menüről az egyik zsűritag. Baker egyébként hat hónapig, a műsor leadásáig titokban tartotta az eredményt, még az édesanyjának sem mondta el. A győztes szakács eredetileg kereskedelmi igazgatóként kereste a kenyerét, de a főzéshez való vonzódása miatt inkább mesterséget váltott. Most éppen a műsor többi döntősével közösen egy étterem nyitását tervezi. "Az illat az, ami jó ötletet adhat az új ízekhez: miután beleszagoltam az ételekbe, rögtön beindul az agyam, és azon kezdek gondolkodni, hogy milyen más ízekkel lehetne kombinálni" - mondta Baker. A győztes szakácsnak elég sok íz kavaroghat már a fejében, hiszen indiai anyától és angol apától származik, évekig élt Mexikóban és Indiában, most pedig Nagy-Britanniában lakik. Ezek után nem is csoda, hogy pont a fúziós konyha mellett döntött.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.