Fúziós étellel nyert a mesterséf

A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.

A fúziós konyha nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, a különböző ízvilágok ötvözésével készült ételek, úgy tűnik, egyre nagyobb teret nyernek maguknak, hiszen már rangos főzőversenyeken is nagy szeretettel fogadják az effajta ételkreációkat. Most éppen a rangos Masterchef nevezetű tévés főzőversenyt sikerült egy ilyen típusú étellel megnyerni. Dhruv Baker, a verseny győztese az indiai és a nyugati ízeket ötvözte a menüjében, amely teljesen elbűvölte a zsűri tagjait - írja a Női Lapozó. "Ez volt a legfantasztikusabb fúziós étel, amit valaha is ettem" - lelkendezett a rákpogácsákból, köményes csirkéből és mangókrémből álló menüről az egyik zsűritag. Baker egyébként hat hónapig, a műsor leadásáig titokban tartotta az eredményt, még az édesanyjának sem mondta el. A győztes szakács eredetileg kereskedelmi igazgatóként kereste a kenyerét, de a főzéshez való vonzódása miatt inkább mesterséget váltott. Most éppen a műsor többi döntősével közösen egy étterem nyitását tervezi. "Az illat az, ami jó ötletet adhat az új ízekhez: miután beleszagoltam az ételekbe, rögtön beindul az agyam, és azon kezdek gondolkodni, hogy milyen más ízekkel lehetne kombinálni" - mondta Baker. A győztes szakácsnak elég sok íz kavaroghat már a fejében, hiszen indiai anyától és angol apától származik, évekig élt Mexikóban és Indiában, most pedig Nagy-Britanniában lakik. Ezek után nem is csoda, hogy pont a fúziós konyha mellett döntött.

Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.