Nonprofit magánalapítványként működteti majd az El Bullit Ferran Adriá az El Bullit - jelentette be a sztárséf február 21-én. Az alapítvány minden esztendőben 20-25 mesterszakácsot fogad majd gondos és alapos kiválasztás után, hogy az étterem kreatív teamjével együtt dolgozva fejleszthessék tudásukat - adták hírül a hírügynökségek. A kiadott kommüniké nyomatékosítja, hogy nem iskolaként működik majd a rendszer, csupán egy gasztronómiai kreatív "agytröszt" részeként fejlődhetnek a kiválasztottak.
"Az El Bulli Alapítványt a gasztronómia szerelmesei számára hozzuk létre, legyen az szakács, sommelier, front-of-house szakember, ínyenc, kreatív gondolkodó - mondta Ferran Adriá, aki néhány hete jelentette be, hogy 2011-ben átmenetileg bezárja a molekuláris gasztronómia fellegváraként ismert éttermét, az El Bullit.
"Az El Bulli Alapítványt a gasztronómia szerelmesei számára hozzuk létre, legyen az szakács, sommelier, front-of-house szakember, ínyenc, kreatív gondolkodó - mondta Ferran Adriá, aki néhány hete jelentette be, hogy 2011-ben átmenetileg bezárja a molekuláris gasztronómia fellegváraként ismert éttermét, az El Bullit.