Gasztronómia a felhők felett

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent. Ennek elkészítésén, az Emirates hatalmas dubaji catering központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.

Az elmúlt évben a légitársaság utasai havonta 2200 menü közül választhattak, amelyekhez a séfek alapanyagok széles skáláját használták fel, hogy minden utasosztály számára ínycsiklandó, teljesértékű és egészséges ételeket készítsenek.

emirates
emirates

Az Emirates nagy hangsúlyt fektet a tápláló, friss és kiváló minőségű alapanyagokra. Tavaly 6 millió kilogramm friss csirkehúst, 350 ezer kilogramm marhahúst, 266 ezer kilogramm atlanti lazacfilét, 2,2 millió kilogramm burgonyát, 1,7 millió kilogramm pasztőrözött tojást és 3,1 millió kilogramm frissen sült pékárut, valamint több ezer vegán és vegetáriánus étel szerepelt a menüjén. Ételkülönlegességeihez séfjei többek között 938 ezer kilogramm friss tejszínt, 32 ezer kilogramm masala kesudiót, 98 ezer kilogramm friss epret és 42 ezer kilogramm salátát használtak fel, amelyeket a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereztek be.

Vegán grillezett bab / Emirates
Vegán grillezett bab / Emirates

Luxuséttermi menüsor a felhők felett

A légitársaság konyhaművészei arra törekszenek, hogy az úti céloknak megfelelő, autentikus ízvilágú ételekkel kedveskedjenek a több mint 77 millió utas számára. Az ételek elkészítéséhez és díszítéséhez így olyan prémium alapanyagokat és regionális specialitásokat használnak, mint a szarvasgomba, libamáj, fekete tőkehal, kanadai homár, japán nori hínár, kézzel készített tészta, patagóniai fogas, francia Beurre d'Isigny vaj, sáfrány, arany- és ezüstlevelek, valamint ehető virágok. Az ínyencségek élvezetéhez a First és Business Class utasoknak az elmúlt egy évben 3,5 millió üveg Monte Vibiano kézműves olívaolajat és balzsamecetet, 14 ezer kilogramm ausztrál Yarra Valley feta sajtot és 1,2 millió marha bélszín steaket szolgáltak fel, továbbá az első osztályon kaviárból, ahol korlátlanul áll az utasok rendelkezésére ez a finomság, több mint 10 ezer kilogramm fogyott.

Málna-tonkabab mousse / Emirates
Málna-tonkabab mousse / Emirates

Az Emirates fedélzetén a főételeken és desszerteken túl, tavaly a gondosan válogatott snackek kínálata is jelentős volt: utasai 2 millió csomag különböző méretű vegyes diófélét, 250 ezer datolyát, 22 ezer kilogramm kalamata olívabogyót és több mint 40 millió szelet csokoládét fogyasztottak. A világszínvonalú borválaszték és az exkluzív pezsgők mellett, a légitársaság 1,2 millió liter narancslével, valamint 2,3 millió adag teafilterből és közel 71 ezer kilogramm őrölt kávéból készült forró itallal kínálta az utazókat.

A tálalás is számít

Az ételek tökéletes tálalásáról és az italok minden igényt kielégítő elkészítéséről az Emirates világszínvonalú légiutas-kísérő személyzete gondoskodik. Széles körű vendéglátóipari képzésük része az Emirates Hospitality stratégiájának, amely a légi kiszolgálás négy pillérére, a kiválóságra, a figyelmességre, az innovációra és a szenvedélyre összpontosít.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.