Gasztronómia a felhők felett

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent. Ennek elkészítésén, az Emirates hatalmas dubaji catering központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.

Az elmúlt évben a légitársaság utasai havonta 2200 menü közül választhattak, amelyekhez a séfek alapanyagok széles skáláját használták fel, hogy minden utasosztály számára ínycsiklandó, teljesértékű és egészséges ételeket készítsenek.

emirates
emirates

Az Emirates nagy hangsúlyt fektet a tápláló, friss és kiváló minőségű alapanyagokra. Tavaly 6 millió kilogramm friss csirkehúst, 350 ezer kilogramm marhahúst, 266 ezer kilogramm atlanti lazacfilét, 2,2 millió kilogramm burgonyát, 1,7 millió kilogramm pasztőrözött tojást és 3,1 millió kilogramm frissen sült pékárut, valamint több ezer vegán és vegetáriánus étel szerepelt a menüjén. Ételkülönlegességeihez séfjei többek között 938 ezer kilogramm friss tejszínt, 32 ezer kilogramm masala kesudiót, 98 ezer kilogramm friss epret és 42 ezer kilogramm salátát használtak fel, amelyeket a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereztek be.

Vegán grillezett bab / Emirates
Vegán grillezett bab / Emirates

Luxuséttermi menüsor a felhők felett

A légitársaság konyhaművészei arra törekszenek, hogy az úti céloknak megfelelő, autentikus ízvilágú ételekkel kedveskedjenek a több mint 77 millió utas számára. Az ételek elkészítéséhez és díszítéséhez így olyan prémium alapanyagokat és regionális specialitásokat használnak, mint a szarvasgomba, libamáj, fekete tőkehal, kanadai homár, japán nori hínár, kézzel készített tészta, patagóniai fogas, francia Beurre d'Isigny vaj, sáfrány, arany- és ezüstlevelek, valamint ehető virágok. Az ínyencségek élvezetéhez a First és Business Class utasoknak az elmúlt egy évben 3,5 millió üveg Monte Vibiano kézműves olívaolajat és balzsamecetet, 14 ezer kilogramm ausztrál Yarra Valley feta sajtot és 1,2 millió marha bélszín steaket szolgáltak fel, továbbá az első osztályon kaviárból, ahol korlátlanul áll az utasok rendelkezésére ez a finomság, több mint 10 ezer kilogramm fogyott.

Málna-tonkabab mousse / Emirates
Málna-tonkabab mousse / Emirates

Az Emirates fedélzetén a főételeken és desszerteken túl, tavaly a gondosan válogatott snackek kínálata is jelentős volt: utasai 2 millió csomag különböző méretű vegyes diófélét, 250 ezer datolyát, 22 ezer kilogramm kalamata olívabogyót és több mint 40 millió szelet csokoládét fogyasztottak. A világszínvonalú borválaszték és az exkluzív pezsgők mellett, a légitársaság 1,2 millió liter narancslével, valamint 2,3 millió adag teafilterből és közel 71 ezer kilogramm őrölt kávéból készült forró itallal kínálta az utazókat.

A tálalás is számít

Az ételek tökéletes tálalásáról és az italok minden igényt kielégítő elkészítéséről az Emirates világszínvonalú légiutas-kísérő személyzete gondoskodik. Széles körű vendéglátóipari képzésük része az Emirates Hospitality stratégiájának, amely a légi kiszolgálás négy pillérére, a kiválóságra, a figyelmességre, az innovációra és a szenvedélyre összpontosít.


Újabb telepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás betegség

Újabb telepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás betegség 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön a SVÉT villásreggeli

Jön a SVÉT villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.