Gasztronómia a felhők felett

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent. Ennek elkészítésén, az Emirates hatalmas dubaji catering központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.

Az elmúlt évben a légitársaság utasai havonta 2200 menü közül választhattak, amelyekhez a séfek alapanyagok széles skáláját használták fel, hogy minden utasosztály számára ínycsiklandó, teljesértékű és egészséges ételeket készítsenek.

emirates
emirates

Az Emirates nagy hangsúlyt fektet a tápláló, friss és kiváló minőségű alapanyagokra. Tavaly 6 millió kilogramm friss csirkehúst, 350 ezer kilogramm marhahúst, 266 ezer kilogramm atlanti lazacfilét, 2,2 millió kilogramm burgonyát, 1,7 millió kilogramm pasztőrözött tojást és 3,1 millió kilogramm frissen sült pékárut, valamint több ezer vegán és vegetáriánus étel szerepelt a menüjén. Ételkülönlegességeihez séfjei többek között 938 ezer kilogramm friss tejszínt, 32 ezer kilogramm masala kesudiót, 98 ezer kilogramm friss epret és 42 ezer kilogramm salátát használtak fel, amelyeket a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereztek be.

Vegán grillezett bab / Emirates
Vegán grillezett bab / Emirates

Luxuséttermi menüsor a felhők felett

A légitársaság konyhaművészei arra törekszenek, hogy az úti céloknak megfelelő, autentikus ízvilágú ételekkel kedveskedjenek a több mint 77 millió utas számára. Az ételek elkészítéséhez és díszítéséhez így olyan prémium alapanyagokat és regionális specialitásokat használnak, mint a szarvasgomba, libamáj, fekete tőkehal, kanadai homár, japán nori hínár, kézzel készített tészta, patagóniai fogas, francia Beurre d'Isigny vaj, sáfrány, arany- és ezüstlevelek, valamint ehető virágok. Az ínyencségek élvezetéhez a First és Business Class utasoknak az elmúlt egy évben 3,5 millió üveg Monte Vibiano kézműves olívaolajat és balzsamecetet, 14 ezer kilogramm ausztrál Yarra Valley feta sajtot és 1,2 millió marha bélszín steaket szolgáltak fel, továbbá az első osztályon kaviárból, ahol korlátlanul áll az utasok rendelkezésére ez a finomság, több mint 10 ezer kilogramm fogyott.

Málna-tonkabab mousse / Emirates
Málna-tonkabab mousse / Emirates

Az Emirates fedélzetén a főételeken és desszerteken túl, tavaly a gondosan válogatott snackek kínálata is jelentős volt: utasai 2 millió csomag különböző méretű vegyes diófélét, 250 ezer datolyát, 22 ezer kilogramm kalamata olívabogyót és több mint 40 millió szelet csokoládét fogyasztottak. A világszínvonalú borválaszték és az exkluzív pezsgők mellett, a légitársaság 1,2 millió liter narancslével, valamint 2,3 millió adag teafilterből és közel 71 ezer kilogramm őrölt kávéból készült forró itallal kínálta az utazókat.

A tálalás is számít

Az ételek tökéletes tálalásáról és az italok minden igényt kielégítő elkészítéséről az Emirates világszínvonalú légiutas-kísérő személyzete gondoskodik. Széles körű vendéglátóipari képzésük része az Emirates Hospitality stratégiájának, amely a légi kiszolgálás négy pillérére, a kiválóságra, a figyelmességre, az innovációra és a szenvedélyre összpontosít.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.