Gazdát cserélt a Sofitel Budapest Chain Bridge

Az Orbis Hotel Group, Kelet-Európa vezető szálloda-üzemeltetője, aláírta a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelre vonatkozó eladási szerződést a Starwood Capital Group-pal és lefektette az üzemeltetés feltételeit.

A tranzakció keretében, mely a következő hónapokban zárul le az Európai Unió Merger Control Office jóváhagyása után, a Starwood Capital Group egyik leányvállalata tulajdonába kerül az ikonikus budapesti luxusszálloda, melyet a „Sofitel” márkanév alatt továbbra is az Orbis üzemeltet egy hosszútávú menedzsment szerződés keretében, melynek kezdeti periódusa 30 év. A megállapodás részeként a Sofitel Budapest Chain Bridge egy igen jelentős felújításon fog átesni, a Sofitel márkára jellemző modern luxus terek kialakitásával. A szálloda teljes eladási ára körülbelül 75 millió eurót tett ki.

„Nagyon örülünk a vezető globális magánbefektetési vállalattal, a Starwood Capitallal kötött megállapodásnak, mely egyben egy potenciális partneri együttműködés lehetőségét is megnyitja a jövőre nézve. Az Orbis Hotel Group portfolió-stratégiájával összhangban a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelre megkötött eladási és management szerződések célja a további regionális fejlesztéseink finanszírozása, illetve a befektetett tőke megtérülésének a növelése, biztosítva a fenntartható növekedésünket.” – emelte ki Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group Elnök-Vezérigazgatója.

„Örömmel vásároltuk meg ezt az ikonikus európai szállodát ezen a népszerű szállodaipari piacon, partnerségben az AccorHotels és az Orbis vállalatokkal” – nyilatkozta Keith Evans, a Starwood Capital Group European Hotels Alelnöke. „Rendkívüli lokációjával és jelentős cash flow-jával a szállodának vonzó növekedési- és újrapozicionálási potenciálja van. Befektetésünkkel hasznosítani kívánjuk a Starwood Capital Group szállodaipari szakértelmét, hogy segítsük a jövőbeli növekedést partnereinkkel, az AccorHotelsszel és az Orbis Hotel Grouppal együtt.”

A Sofitel Budapest Chain Bridge része az AccorHotels autentikus luxusmárkájának, amely a helyi kultúrát ötvözi a francia életmóddal.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.