A gyártó idén tavasszal tervezi bemutatni a terméket, amelynek valószínűsíthetően egy saját fejlesztésű, micélium alapú és Rhizának elnevezett fehérje lesz az elsődleges összetevője.
Paul Shapiro, a The Better Meat Co. vezérigazgatója szerint a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.
A jobbára a libatömés kíméletlen módszerével előállított hízott libamáj forgalmazását Európa és Ázsia számos országában már korábban betiltották vagy korlátozták, és a szigorítás lehetősége például New Yorkban és Kaliforniában immár amerikai jogalkotó platformokon is terítékre került. Mi több, az Egyesült Királyság kormánya a növényi alapú húsmásolatok gyártóit konkrétan felkérte, hogy igyekezzenek minél gyorsabban kifejleszteni valamilyen életképes vegán alternatívát az ínyencségre.
Ami azt illeti, a Prime Roots és az Aberyne már rendelkeznek ilyen termékekkel, sőt, egy IntegriCulture nevű, japán startup jóvoltából a közeljövőben már egy sejttenyésztett változat is felbukkanhat a piacon.
Forrás: Store Insider