Gourmet Fesztivál 2013

Május 30. és június 2. között ismét a Millenáris Parkba várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb hazai gasztro rendezvény, a Gourmet Fesztivál.

A Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás”, a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. A fesztiválon megjelenő éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel a konyháik jellegzetességeit igyekeznek bemutatni. "Idén viszont arra kértük a meghívott csúcséttermek séfjeit, hogy a saját kreálmányaikon túl, készítsenek még egy fogást, egy igazán közkedvelt magyar ételt, a gulyást, ahogyan ők a legjobbnak gondolják. A Gourmet Fesztiválon tehát megtudhatjuk majd, hogy Magyarország legjobb séfjei mit gondolnak e hagyományosan magyar ételről, hogyan készítik el, miként álmodják újjá” - mondta Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivált szervező Sziget Kft. igazgatója.

"Kóstold meg Magyarországot!"

Az elmúlt két évben a Sziget Szervező iroda kezei között a Gourmet fesztivál teljesen megújult, és immár egyértelműen a legnívósabb hazai gasztronómiai seregszemlének számít. A bevált szlogen, a „Kóstold meg Magyarországot!” jegyében, idén még több vidéki és fővárosi étterem várja a kulináris érdeklődésű nagyérdeműt. A rendezvény igyekszik átfogó képet adni a hazai csúcsgasztronómiáról, bemutatva a legjobb éttermeket, borászatokat, gourmet üzleteket, cukrászdákat.

„Amellett, hogy egy jól átlátható pillanatfelvételt ad a vendéglátás csúcsainak jelenlegi állapotáról, igazi különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan rendezvény, ahol szinte teljes számban felvonulnak a hazai gasztropiac nagyágyúi, vidékről és Budapestről egyaránt. A hazai top 50 étteremből 2013-ban már szinte mindenki képviselteti magát és ráadásul sokan úgy jelennek meg, hogy ez az egyetlen rendezvény, aminek a kedvéért kimozdulnak a megszokott konyháikból. Az acél vezérel bennünket, hogy a Millenáris területén bemutassuk az ország gasztronómiai makettjét. Szeretnénk, ha az érdeklődők, elérhető árakon (500 és 1000 forint között/adag) megkóstolhatnának megannyi izgalmas és ínycsiklandó finomságot.
Az ételek mellé szakemberek által összeállított bor ajánlatot is kapnak majd a látogatók, akik a párosított borokat a helyszínen szintén megízlelhetik. Egy helyen megkaphatnak szinte mindent, amit amúgy csak hosszas utazással és komoly ráfordításokkal tudnának felfedezni” – mondta Gerendai.

Érdekes gasztroprogramok színesítik a rendezvényt

A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztroprogramok is várják majd a látogatókat. A Gourmet gasztroszínpadán például testközelben láthatja a közönség az ország Michelin-csillagos séfjeit, Széll Tamást (Onyx) és Miguel Rocha Vieira-t (Costes), akik külön bemutatóval készülnek, továbbá a tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, idei témájuk a padlizsán.

A rendezvény nemcsak a nagyközönséghez igyekszik közelebb hozni a minőség iránt elkötelezett gasztronómia szereplőit, hanem találkozási pont is a szakmabeliek számára. A Fesztivál szakmai napján (május 30.) szó lesz a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) és a Gault & Millau Magyarország (GM) étteremkalauz által nemrégiben alapított „Aranyszalag Minőség” élelmiszer- és alapanyag tanúsítványról. Élőben is bemutatkozhatnak a potenciális vevőiknek a minősítésnek megfelelő kistermelők, valamint külön figyelmet kapnak hazánk legkiválóbb sajtkészítői is.

Május utolsó hétvégéjén tehát újra Gourmet a Millenárison, gulyásvariációkkal és megannyi finomsággal.

A belépőjegy ára változatlanul 2900 Ft, amely mellé jár egy prémium minőségű borospohár, egy tokaji furmint kóstoló, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio, valamint egy csésze kitűnő kávé, amelyet az ország legjobb baristái
készítenek majd.

 

Forrás: MTI


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.