Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn és a Békás-tó partján szuper gasztronómiai rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között.

A gasztro-kulináris élményeket felvonultató fesztivál kiemelt partnere ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). A fesztivál szakmai iránymutatásért olyan sztárséfek felelnek, mint Ruprecht László, a SVÉT elnöke és alapítója, továbbá Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastély***** éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, és a debreceni fine dining fenegyereke, Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy Debrecenben is megmutassuk az egész régiónak azokat a gasztronómiai különlegességeket, melyeket országunk nyújtani tud, hiszen ezen a hétvégén Balatontól Egerig, Palkonyától Budapestig kalandozhatnak a gasztro-térképen az ide látogatók. Mindezt úgy, hogy kedvező jegyárak mellett valósítjuk meg a rendezvényt azért, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is", mondta Mészáros Réka, a rendezvény főszervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 

Az erdő szelleme ihlette fogások

A hazai gasztro szcéna kiemelkedő szakmai képviselőinek bemutatása mellett, az erdő ihlette menük nyűgözhetik le a különleges fogások kedvelőit, akik pedig érdeklődnek a sütés és főzés praktikái iránt, azok élményfőzéseken tanulhatnak a legjobb séfektől. A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek.
 

A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetnek az érdeklődők.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.