A sajtfesztiválon bemutatásra kerülnek a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtok a legfinomabb borokkal, pálinkákkal megfűszerezve és minden olyan minőségi, hazai termékkel összhangban, mely a sajtkultúrával szorosan összefügg. A vendégek többek között francia, svájci és olasz sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak a háromnapos fesztiválon - hangzott el a Jónás Kézműves Sörházban tartott sajtótájékoztatón, ahol tartalmas ízelítővel várták a sajtó munkatársait. A legnagyobb sikert a hazai camambert sajttal ízesített kávé aratta.
A rendezvény azonban több egy klasszikus fesztiválnál, hiszen itt nem csak megkóstolhatóak lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható lesz azok elkészítése is. A rendezők interaktívak rendezvényt álmodtak meg - a szó legnemesebb értelmében - hiszen a látogatókat bevonják a sajtkészítés rejtelmeibe, egészen a tejköpüléstől a több éves érlelési folyamatokig.
A sajtmesterek, a legnépszerűbb gasztroblogok közreműködésével azt is megmutatják, milyen ételek készíthetők el sajtból. A fesztiválon szakmai zsűri hirdeti ki a "Legnemesebb Sajt"-nak járó címet. Ezalkalommal a messzi híres sajtbirodalomból, Franciaországból érkező sajtkészítő mester teszi tiszteletét nálunk, aki különlegességekkel kápráztatja el a sajtrajongókat.
Forrás: Vendég & Hotel