Az egyik szülő így kommentálta a döntést: “Mi is keményen dolgozunk azon, hogy egészséges ételeket adjunk a gyerekeinknek, de a heti egyszeri hamburgejüket nem ehetik meg ketchup nélkül. Azt minden gyerek szereti.” Kompromisszumos megoldást ajánl Mary Hesford, az iskolát ellátó Vale Catering Services üzletvezetője: “Paradicsomszószt is adhatunk a gyerekeknek, amit a szakácsaink maguk készítenek. Így pontosan tudjuk, milyen alkotórészek kerülnek bele. Valóban előfordulhat, hogy az üzletekben kapható ketchup túl sok cukrot és sót tartalmaz.” (www.costsectorcatering.co.uk)
Gyanúba keveredett a ketchup
Az egyre egészségesebb ételek biztosítása jegyében a wales-i Vale Glamoran-i önkormányzata ki akarja tiltani az általános iskolai konyhákról a ketchupot. Még a szülők is tiltakoznak.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.