Az egyes ételek és italok értékelésében fontos szempont volt áruk is, így a hagyma valójában az "élvezet/penny" mutató alapján diadalmaskodott és hagyta le a tejcsokoládét, a sört, a chipset, a süteményeket, amelyek a "papírforma" szerint esélyesebbek voltak a győzelemre, ám még az élbolyban sem végeztek. A második helyre a sárgarépa került, bronzérmes a főtt bab.
A vásárlók az íz és az ár mellett további szempontokat is figyelembe kellett, hogy vegyenek a mérlegeléskor, így azt, hogy mennyire egészséges az adott étek evése, mennyire tetszetős a szemnek, mennyire kényelmes konyhai kezelése, mennyire kellemes illatú. Bár a hagymának inkább szaga van, és evése után kifejezetten kellemetlen mások orrának, konyhai előkészítése pedig kínosan könnyeztet, a briteknél mégis "very" a többi étket - adta hírül a brit Metro újság. (MTI)
Hagymára bukik a brit
A zöldség győzelmét fogyasztói, vásárlói véleményezéssel vívta ki, a felmérést a Live Well For Less (Élj jobban olcsóbban!) nevű szervezet végezte.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.