Hamarosan újra lehet bormarketingre pályázni

Borászatok, borvidékek reklámozására lehet hamarosan igényelni támogatást az Agrármarketing Centrumtól. A pályázattal kapcsolatos tájékoztatót a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon tartotta a szervezet jogásza - adta hírül a Pályázati Hírek.

Várhatóan még idén kiírja a bormarketinggel kapcsolatos új pályázati lehetőséget az Agrármarketing Centrum (AMC). Az alkalmat megragadva a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon tartott a kitöltéshez szükséges tájékoztatót Pazicski Norbert, az intézmény jogásza. Az előadás szerint a feltételek most kedvezőbbek a korábbiaknál, többek között azért, mert az akkori, marketing célra kiírt pályázattal ellentétben erre a hegyközségek is jelentkezhetnek. A konkrétumok még nincsenek meg, de a megjelent szakemberek szerint a pályázati összeg hasonló lesz az előzőhöz: 125-150 millió forintnyi forrást különítenek el rá, és egy jelentkező legfeljebb hárommillió forintot igényelhet.

Előadásában a jogász főleg azokra a problémákra hívta fel a figyelmet, amelyek általában megnehezítik, vagy meghiúsítják a pályázat elnyerésének a lehetőségét. Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a nyertesek nem tüntetik fel az AMC logóját a marketing anyagokon, vagy a szóbeli tájékoztatásból marad ki a szervezet megemlítése. Pedig ez alapfeltétele az elnyert összeg kifizetésének. Eme hiányosság esetén százalékokat vonhat le a kiíró.

Pazicski Norbert azt is kiemelte, hogy a pályázat kettes számú mellékletét, amely a megvalósítani kívánt marketing tevékenységről – például szórólap, hostessek foglalkoztatása, reklámozás televízióban, rádióban – szól, a lehető legrészletesebben kell kitölteni. A tapasztalatuk ugyanis az, hogy a pályázók a cégük tevékenységét fejtik ki inkább, ám a kiírás arról szól, hogy mire szeretnék igénybe venni a támogatást. Ha ez a melléklet nincs kellő részletességgel kitöltve, akkor hiánypótlásra lehet számítani, s ez az összeg kifizetésének késői kifizetését eredményezi.

A pályázatot majd postai úton kell beadni, de a kiírásra még egy keveset várni kell. A bizottsági ülés október 12-én lesz, a felhívás közzétételéről a www.amc.hu honlapon lehet majd tájékozódni.

A borágazati konferencián a nemzetközi bormarketingről tartott egy rövid összefoglalót Rigler Zsolt marketing szakember. A bemutatott helyzet nem igazán biztató, hiszen a világon a legtöbbet exportáló franciák borértékesítési rátája évről évre csökken. Ezzel szemben az afrikai, ázsiai országok borexportja nő, és a magyar boroknak Magyarországon is meg kell küzdeniük ezekkel a termékekkel a hazai boltok polcain. Mint Rigler Zsolt elmondta, a világ ma már a márkákra épül, és ez a borpiacra is igaz. Ez lehet egy ország, egy szőlőfajta, egy borvidék vagy akár egy pincészet. Magyarország azért van nehéz helyzetben, mert csak borvidékből huszonkettő van, pincészetből pedig még annál több. Borvidéki márkaként helytállni és fejlődni talán csak Tokajnak van lehetősége. Ahhoz pedig, hogy egy pincészet brandként jelenjen meg, rengeteget kell rá költenie a működtetőnek. (Forrás: VM VKSZI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.