Három Michelin-elismerés a MOL Campus éttermeinek

 

A főváros gasztronómiai élete újabb kiemelkedő elismeréseket ünnepelhet, hiszen a Zazie Bistro & Bar és a VIRTU Restaurant is bekerült a Michelin Guide által ajánlott helyek rangos sorába. Emellett Lendvai Levente, a VIRTU tehetséges fiatal séfje elnyerte az Év Ifjú Séfje kitüntetést, tovább növelve a magyar gasztronómia nemzetközi hírnevét. Mindezt egy évvel az éttermek nyitása után!

A Michelin Guide évszázadok óta az egyik legnagyobb presztízzsel bíró gasztronómiai referencia. Az, hogy egy étterem felkerül az ajánlási listára, a legmagasabb szintű minőséget, következetességet és kreativitást tükrözi. A Zazie Bistro & Bar és a VIRTU Restaurant is 2023 végén nyitotta meg kapuit a MOL Campusban – előbbi a földszinten, utóbbi pedig az ország legmagasabb épületének 28. emeletén.

A Zazie népszerű, vagány bisztró konyhájáért Bíró Dani séf felel, Lendvai Levente pedig a VIRTU konyhafőnökeként a magyar és a Monarchia ételeinek újragondolásával szerzett hírnevet. Az utóbbi egy év munkája pedig nem volt hiába, hiszen december 10-én a világ legrangosabb gasztronómiai kalauza, a Michelin Guide Michelin-ajánlással díjazta az éttermeket, a mindösszesen 27 éves Lendvai Leventét pedig az Év Ifjú Séfjének választotta, aki hatalmas büszkeséggel vette fel a színpadon a séfkabátot.

A VIRTU konyhafőnöke: Lendvai Levente
A VIRTU konyhafőnöke: Lendvai Levente
Fotó: VIRTU

„Fantasztikus érzés a felhők felett főzni, fantasztikus csapat állt össze. Éttermünk küldetése, hogy visszatérjünk a saját gasztronómiánkhoz a magyar konyhához, az elképzelhető legmagasabb minőségben. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen átélhessék a VIRTU élményt. Mi ugyanolyan lelkesedéssel, kompromisszumok nélkül készítjük el a Palóc szarvasgulyást, mint a Toriyama Wagyu steaket” – nyilatkozta a VIRTU konyhafőnöke és hozzátette:

Továbbra is az legfontosabb, hogy a vendégek igényeire figyeljünk, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek a hely adottságaihoz és a vendégkörhöz illenek, nagy szeretettel várunk mindenkit.” 

A MOL Campus földszintje a fiatal, vagány séf, Bíró Dani birodalma, aki édesapja nyomdokaiba lépve fantasztikus lendülettel és munkabírással vitte a Zazie Bistro & Bar első egy évének mindennapjait.

Bíró Dániel, a Zazie séfje
Bíró Dániel, a Zazie séfje
Fotó: Zazie Bistro & Bar

Nagy elismerés a Zazie csapat számára a Michelin ajánlás. Az elmúlt 1 évben arra törekedtünk, hogy olyan éttermet csináljunk, ami tele van vendéggel. Fantasztikus érzés, hogy vagány bisztró konyhánkat nemzetközileg is értékelik. Bár a csapat egy éve dolgozik közösen, de úgy gondolom, hogy mindenki abból építi fel a konyháját, amit az elmúlt 10-20-30 évből hozott, tanult, látott és amit a körülmények engednek. 

 mondta Bíró Dániel a Zazie séfje az Operaházban megrendezett Michelin-gálát követően. 


Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.