Három Michelin-elismerés a MOL Campus éttermeinek

 

A főváros gasztronómiai élete újabb kiemelkedő elismeréseket ünnepelhet, hiszen a Zazie Bistro & Bar és a VIRTU Restaurant is bekerült a Michelin Guide által ajánlott helyek rangos sorába. Emellett Lendvai Levente, a VIRTU tehetséges fiatal séfje elnyerte az Év Ifjú Séfje kitüntetést, tovább növelve a magyar gasztronómia nemzetközi hírnevét. Mindezt egy évvel az éttermek nyitása után!

A Michelin Guide évszázadok óta az egyik legnagyobb presztízzsel bíró gasztronómiai referencia. Az, hogy egy étterem felkerül az ajánlási listára, a legmagasabb szintű minőséget, következetességet és kreativitást tükrözi. A Zazie Bistro & Bar és a VIRTU Restaurant is 2023 végén nyitotta meg kapuit a MOL Campusban – előbbi a földszinten, utóbbi pedig az ország legmagasabb épületének 28. emeletén.

A Zazie népszerű, vagány bisztró konyhájáért Bíró Dani séf felel, Lendvai Levente pedig a VIRTU konyhafőnökeként a magyar és a Monarchia ételeinek újragondolásával szerzett hírnevet. Az utóbbi egy év munkája pedig nem volt hiába, hiszen december 10-én a világ legrangosabb gasztronómiai kalauza, a Michelin Guide Michelin-ajánlással díjazta az éttermeket, a mindösszesen 27 éves Lendvai Leventét pedig az Év Ifjú Séfjének választotta, aki hatalmas büszkeséggel vette fel a színpadon a séfkabátot.

A VIRTU konyhafőnöke: Lendvai Levente
A VIRTU konyhafőnöke: Lendvai Levente
Fotó: VIRTU

„Fantasztikus érzés a felhők felett főzni, fantasztikus csapat állt össze. Éttermünk küldetése, hogy visszatérjünk a saját gasztronómiánkhoz a magyar konyhához, az elképzelhető legmagasabb minőségben. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen átélhessék a VIRTU élményt. Mi ugyanolyan lelkesedéssel, kompromisszumok nélkül készítjük el a Palóc szarvasgulyást, mint a Toriyama Wagyu steaket” – nyilatkozta a VIRTU konyhafőnöke és hozzátette:

Továbbra is az legfontosabb, hogy a vendégek igényeire figyeljünk, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek a hely adottságaihoz és a vendégkörhöz illenek, nagy szeretettel várunk mindenkit.” 

A MOL Campus földszintje a fiatal, vagány séf, Bíró Dani birodalma, aki édesapja nyomdokaiba lépve fantasztikus lendülettel és munkabírással vitte a Zazie Bistro & Bar első egy évének mindennapjait.

Bíró Dániel, a Zazie séfje
Bíró Dániel, a Zazie séfje
Fotó: Zazie Bistro & Bar

Nagy elismerés a Zazie csapat számára a Michelin ajánlás. Az elmúlt 1 évben arra törekedtünk, hogy olyan éttermet csináljunk, ami tele van vendéggel. Fantasztikus érzés, hogy vagány bisztró konyhánkat nemzetközileg is értékelik. Bár a csapat egy éve dolgozik közösen, de úgy gondolom, hogy mindenki abból építi fel a konyháját, amit az elmúlt 10-20-30 évből hozott, tanult, látott és amit a körülmények engednek. 

 mondta Bíró Dániel a Zazie séfje az Operaházban megrendezett Michelin-gálát követően. 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.