Harmincéves a Kistücsök

Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room****. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata - tájékoztatta szerkesztőségünket az étterem.

Idén novemberben pontosan három évtizede annak, hogy Csapody Balázs vállalkozószellemű fiatalként átvette a Balatonszemes központjában található étterem üzemeltetését.

Az volt a vágyam, hogy családommal együtt egy olyan vendéglőt hozzunk létre, ami egész évben várja a vendégeket. Kezdetektől fogva a konyhát Jahni László irányítja, akivel egyazon ízvilágba vagyunk szerelmesek. Aztán feleségemmel, fiammal és egy világlátott barátunkkal elkezdtünk kulináris tanulmányutakra járni, főleg Olaszországba, mindez pedig sokat segített az étterem koncepciójának finomhangolásában. Egyre jobban beleszerettem a meglátogatott régiók ételeibe, a szezonális alapanyagokból készülő fogásokba. Ennek hatására kezdtük el felkutatni, majd bemutatni a Balaton és Somogyország ízeit a hagyományos családi fogásainkkal együtt. A Kistücsök lényege pedig az az otthonos, családias hangulat, ami „Hugi” vendégfogadásával, és most már gyermekeink munkájával válik teljessé.” – mondja a vendéglős.

A Kistücsök újkori történetének egyik legjelentősebb lépése volt, hogy a műemlékjellegű étterem mellett a tavalyi évben megnyílt négycsillagos szálláshelyük és a havonta megújuló degusztációs menüt kínáló „Séfszoba” is.

A 30 éves étterem a minőségi vidéki éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen, egy gasztronómiai programsorozattal készül megünnepelni a jeles alkalmat november 18 és 20. között, tematikusan mutatva be hazánk gasztronómiai és borrégióit.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.